Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video od Audi Cam: Z dílny přímo do mobilu

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Systém Audi Cam, který uvádí čtyři kruhy v Británii, umožňuje technikům nahrávat videa popisující problémy na zákaznickém autě.

Není tedy určen soukromým osobám, ale značkovým servisům. V podstatě se jedná o miniaturní záznamové kamery, které natočí zjištěné závady a problémy konkrétního vozu. Technik k nim namluví patřičný komentář včetně návrhu řešení a výsledek je rychle dostupný přímo přes domácí počítač zákazníka či jeho smartphone.

Jak? Žijeme přece v době internetu, takže se klipy nahrají na příslušnou webovou stránku. Pochopitelně zaheslovanou. Majitel tedy nejdřív dostane od Audi UK pomocí SMS přístupový kód a poté může otevřít patřičný odkaz. Má tak přehled o tom, v jaké je jeho luxusní dvoustopý miláček kondici ještě předtím, než začnou opravy. A také kontrolu nad prováděnými pracemi, takže si servis nebude účtovat neprovedené úkony, jak tomu mnohdy bývá. Každý zjištěný problém má navíc svůj status (naléhavý, rada, jen pro informaci).

Internetová stránka poskytuje další důležitá data, zejména o cenách, takže zákazník hned ví, kolik ho bude oprava stát. Příslušná tlačítka mu umožňují povolit či odmítnout zahájení prací na voze nebo požádat o zpětné volání, má-li potřebu nutně o nalezených závadách diskutovat.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)