Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Petter Solberg předvádí mistrovskou jízdu na šotolině

Aleš Dragoun
Diskuze (7)
Petter Solberg není rozhodně žádné soutěžácké béčko, vždyť je posledním mistrem světa před Loebem.

Solberg letos v Alsasku se svou Fiestou RS WRC sice skončil po nedobrovolné sklizni vína, ale tady se dá napsat jen: „I mistr tesař se utne.“ Petter umí, jak nám dokazuje na klikatých finských šotolinových cestách. Nechybí ani proslulé skoky. V zemi, která dala světu tolik výborných pilotů (byť Petter je zrovna Nor), se vždycky upalovalo velmi rychle. Pamětníci si určitě vzpomenou, že tamní součást MS se kdysi jmenovala stylověji „Tisíce jezer.“

Oficiální video ovšem pochází evidentně z testování - konkrétně z letošního srpna. Na horkém sedadle spolujezdce sedí, jak jinak, Solbergův současný spolujezdec Chris Patterson. Jeho povely bohužel slyšet nejsou, záznam je podbarven pouze řevem motoru. Důležitější je ovšem to, že auto je bílé a polepeno jen logy Fordu, nemá tedy závodní zbarvení. Mnozí fanoušci automobilových soutěží si stále nemohou zvyknout na nové předpisy WRC s přeplňovanými šestnáctistovkami, ale zvuk je působivý. Je také pravda, že dnešní podniky světového šampionátu jsou spíše sprinty. Díkybohu se pořád jezdí po běžných cestách a v této disciplíně se tak rychle odděluje zrno od plev.

Petter si bude muset hledat nové angažmá, protože tovární Fordy v mistrovství světa končí. Případně může obnovit svůj soukromý tým. Byla by určitě škoda, kdyby z tratí rychlostních zkoušek zmizel. Tento sport se přece na vysoké úrovni dá provozovat i do pozdního věku - a Solbergovi táhne teprve na čtyřicítku.

Aleš Dragoun
Diskuze (7)
24. 10. 2012 13:54
Re: KEN
Ne, že by Block patřil mezi moje nejoblíbenější závodníky, ale půlka závodu "po třech" a stejně druhý? To vůbec není špatný výkon. A že nebude stačit na devítinásobného(!) vítěze WRC? Kdo by to byl čekal... :-)
Avatar - KANKUNEN
24. 10. 2012 08:18
Chudák Seb
on si zazávodil tak v deseti rally za celou kariéru. Jinak všem ujel a bylo vystaráno. :yes:
Avatar - salamoon
23. 10. 2012 21:24
Re: KEN
jj,suhlasim,ma urcite ovela viac nalepiek na aute,a urcite rozbil aj viac neonovych tyci... :yes:
23. 10. 2012 20:20
Re: KEN
Přesně Ken toho moc ve wrc nedokázal, Seb Loeb je nej >:D .
Avatar - Rubb
23. 10. 2012 19:53
Re: KEN
A Seb nejlepší >:-[] :yes: