Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Pilot F1 Felipe Massa dovádí za volantem Jaguaru C-X75. Stane se kaskadérem?

David Bureš
Diskuze (9)
Jezdci Formule 1 se pečlivě připravují na nadcházející Velkou cenu Mexika. Felipe Massa si před nedělním závodem stačil vyzkoušet Jaguar C-X75 z nové Bondovky.

Pilot Formule 1 Felipe Massa si vyzkoušel supersport Jaguar C-X75, který bude hrát důležitou roli v novém filmu o Jamesi Bondovi. C-X75 pomáhala vyladit firma Williams, v jejichž barvách Massa ve Formuli 1 startuje.

Massa si jízdu v C-X75 vysloveně užíval, což je patrné i na přiloženém videu. Podle svých slov by byl skvělým protivníkem agenta Jejího Veličenstva, protože je rychlý za volantem a šílený mimo auto. C-X75 bude v novém snímku Spectre řídit úhlavní Bondův nepřítel Hinx.

Bývalý jezdec stáje Ferrari řekl, že by si dovedl představit pracovat jako kaskadér a řídit auta během natáčení. Zároveň ale Massa tvrdí, že jej ve Formuli 1 čeká ještě dlouhá kariéra, a to přestože mu je již 34 let.

Jaguar C-X75 byl světu poprvé představen v roce 2010 jako oslava 75. výročí založení značky. Automobilka vůz dokonce plánovala sériově vyrábět, kvůli ekonomické krizi byl ale projekt zrušen.

Původní koncept byl poháněn čtveřicí elektromotorů, které doplňovaly dvě turbíny. Později odhalený prototyp však změnil futuristický pohonný systém za 1,6litrový čtyřválec přeplňovaný turbodmychadlem a kompresorem, který doplnily dva elektromotory. Vozy pro účely natáčení Spectre změnily pohon ještě jednou, v jejich útrobách se objevil poctivý vidlicový osmiválec.

David Bureš
Diskuze (9)
2. 11. 2015 18:41
Re: C-X75 Spectre
Ano su to akčne filmy ale akcia nieje hlavnym prvkom bondoviek ale nove s craigom su trochu ine ako tie predtym ale je pravda že odkedy som videl goldfingera tak každa bondovka mi pride ako slaby odvar : :-)
Avatar - Pekelná Micinka
2. 11. 2015 00:54
Re: C-X75 Spectre
Dokumenty občas sleduju, beletrii vůbec nečtu. Trailer jsem neviděl, protože mě bondovky s Craigem nezaujali, částečně kvůli Craigovi, částečně proto, že mně akční filmy omrzeli jako celek a naopak doceňuju spíš ty staré, které neměli dokonalé efekty, ale to ostatní ano. Novýho "bonda" shlédnu jen kvůli těm auto scénám. Ideální Bond už vzniknout nemůže, dokonce jsem i četl, že filmy s Craigem jsou záměrně jiný, drsnější. A dává to i smysl, kdyby se drželi mustru z dob Conneryho, tak to dnes vyzní jako komedie. A to je škoda, ale celkově je ten koncept vyčerpanej, byl dobrej v době studený války a neexistence internetu a GPS na každém rohu. Bond je prostě protřepanej a nemíchanej po 24. a zasazení do současné doby z něj dělá na jednu stranu příliš drsnej akční film, na druhou stranu ne příliš zajímavý špionážní film, pokud se dá o špionáži vůbec mluvit, ale už to není taková oddechovka. Neříkám, že ten nový musí být špatný, ale že to bude akční, to se předpokládat dá, a že to bude mít zápletku dost jednoduchou, tím myslím ne málo propletenou, ale na vodě postavenou, to se taky čekat dá. Vpodstatě bych řekl, že z tohoto hlediska je problémem bondovek... Bond. Je to na něm postavené, logicky to nejde měnit a vzhledem k tomu je to vlastně pořád to samé v jiných kulisách. No, kdo to má rád, přijde si na své, já už jsem jinde. Tím se nechci povyšovat, jen to už není pro mě dostatečně výživné koukání. Za to, kdyby to Jag ještě zvážil a pustil do výroby tohohle "záporáka", to by mi přišlo dost syté, byť ho maximálně asi jen uvidím, když zavítá někam poblíž.
Avatar - Pekelná Micinka
2. 11. 2015 00:20
Re: C-X75 Spectre
A jak by si ten žánr popsal ty? Ano, možná že by se dal specifikovat prostě jako "bondovka", ale ve skrze jsou to akční filmy s několika stálými prvky, ze kterých se stal slušný merchendising. A já dodám, bohužel. Blbosti nejsou starší bondovky, ty nové už jsou prostě moc vážně vyznívající, zároveň vlastně nic nového, zajímavého nepřináší. Ano, 007 dostane nové hračky, novou slečnu a honí jiného padoucha. Ale to už jsem 100x viděl a už to prostě nežeru. Podívám se na to, ale rozhodně to nijak neočekávám.
Avatar - habanero1
1. 11. 2015 19:48
Re: Massa?
Nemyslím si, že když jezdíš F1 (živíš se tím/děláš co tě baví), máš na krku 220 startů, 11 vítězství, 40 podií, zabezpečil jsi 10+ generací potomků a máš krásnou ženu, tak že z toho máš zničené sebevědomí :-)

Ale asi se máš líp ;-)
1. 11. 2015 19:05
Re: C-X75 Spectre
vidno že nepoznaš bondovky, tieto filmy niesu o akcii. a už vobec to niesu blbosti ale sto ludi sto nazorov.