Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Řidič Lady a únik roku! Jak se tady mohl vejít...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Každému řidiči se minimálně jednou stalo, že mu zkřížilo cestu auto přejíždějící z pruhu do pruhu. Podobná příhoda se stala v Rusku a málem skončila tragicky.

V Česku se aktuálně v hojné míře řeší předjíždění zprava a s ním spojené scénáře možných nehod, sami ale všichni dobře víme, že nebezpečí číhá téměř všude i na striktně ukázněné řidiče. Takové situace lze ovlivnit pouze velkou ostražitostí, ne vždy nás ale opatrnost dokáže zcela ochránit.

Přiložené video pochází z Ruska a prezentuje to, co jsme popisovali o odstavec výše. Řidič zašlé Lady se pohybuje v levém pruhu čtyřproudé silnice, když tu najednou mu do cesty vjede vůz přejíždějící z pravého do levého pásu. Lada okamžitě začíná brzdit, odlehčená záď však má vlastní hlavu a celý vůz rozhodí do smyku. Řidiči nezbylo, než se vyrovnat se situací a jako zázrakem se mu podařilo proklouznout mezi auty jedoucími v protisměru.

Nevsadili bychom na to, že se všechno obešlo bez poškozených plechů, to je ale vedlejší. Všichni mohli být rádi, že Lada neskončila pod kamionem. Pokud by se tak stalo, řidič Lady už by pravděpodobně nebyl mezi živými.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Avatar - Czerwik
28. 4. 2016 19:03
Re: Kdyby radši redakce
[odkaz]
28. 4. 2016 18:26
Re: Chachaa
Kdyby mel aspon ABS, tak se mu tahle krizovka nemusela vubec stat, nemusel nic resit a jeho stara by se pak tolik nenadrela s pranim spodaru.
28. 4. 2016 18:20
Re: Chachaa
Moskvič je lepší.Ale nejlepším fárem z východního bloku byla podle mě Dacia,z kopce dala na tu dobu neskutečných 170. >:D
Avatar - Rubb
28. 4. 2016 17:57
Chachaa
Je vidět, že nesmrtelný Žigul má podvozek vypiplaný k dokonalosti, netřeba ani ABS, ani ESP. Jen je potřeba šikovný řídič a trochu štěstí... >:D :yes: