Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Rumunské záchranářské vozidlo Ghe-O Rescue projede vším

David Bureš
Diskuze (29)
Vozidlo Ghe-O Rescue projede hlubokou závějí sněhu nebo těžkým terénem. Umí i plavat.

Rumunská společnost Ghe-O Motors prezentuje pomocí videa schopnosti záchranářského vozidla Rescue. To je určeno do těch nejextrémnějších podmínek, kde nestačí ani Hummer H1 nebo Land Rover Defender.

Automobil podle slov výrobce zvládne uvést až 11 osob, a to ve všech druzích terénu za všech povětrnostních podmínek. Přiložené video ukazuje, že se Rescue neztratí ani na sněhu nebo ve vodě.

Vozidlo je určeno pro bezpečnostní složky, především pro záchranáře a hasiče. Požárníci si na vůz mohou namontovat vodní čerpadlo s 620litrovou nádrží na vodu, ve výbavě se dále může objevit úložný prostor na střeše, pásy pro zadní nápravu usnadňující jízdu ve sněhu, pneumatické polštáře pro plavení se na vodě nebo osobní přívěs podobný saním.

Rescue je dlouhé 5,2 metru, široké 2,7 metru a vysoké 2,39 metru, jeho hmotnost činí 3,2 tuny. O rozpohybování této masy se starají blíže nespecifikované motory. V nabídce jsou benzinové agregáty o výkonu 340 až 500 koní (250 až 368 kW) a turbodiesely o výkonu 218 až 304 koní (160 až 224 kW).

Společnost Ghe-O Motors sídlí na okraji Bukurešti a specializuje na výrobu offroadů do extrémních podmínek. V její nabídce jsou dále speciály pro závody v terénu nebo model Freefighter, což je jeden takový závodní speciál upravený pro potřeby hasičů.

David Bureš
Diskuze (29)
19. 10. 2013 18:27
Schopnosti tohoto auta
jsou dané jen velikostí a typem pneumatik. Namontuj stejná kola na nějaký větší offroad a bude mít prostupnost terénem stejnou. Tohle auto má ještě jednu zásadní nevýhodu -šířka 2,7 metru a neschopnost plavat bez těch přídavných měchů. Jako plnohodnotný obojživelník je to k ničemu i díky absenci lodního šroubu, pouze točením kol nelze překonat ve vodě ani slabší proud nebo protivítr. Místo tohoto už bych bral spíš klasické pancéřové BRDM, které umí parádně plavat a v nouzi ho nezastaví ani zeď domu nebo strom. Uznávám, je zněj trochu hůř vidět ven...
18. 10. 2013 06:34
tatra
aj Tatrovka by mohla zvážiť výrobu podobných aut. know-how z náročného terénu majú...
17. 10. 2013 21:17
Re: Jsem ohromen
HM nema taku velku plochu pneu k jeho hmotnosti.
17. 10. 2013 21:10
Re: Jsem ohromen
a original ....
[odkaz]
nebo
[odkaz]
17. 10. 2013 20:57
Re: Jsem ohromen
Ježiši dyť je to nahrané ty pneu u Hummer se daj podhustit aby zabírala větší plocha a ne je mit natlakovany jako v tyhle reklamně. Jinak je to jen upravenej Hummer H1 Alpha na nejš neni problém nasadit takovéto kola popřípadě pásy na vsechny čtyři...