Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Rumunští hasiči kvůli kouři zničí auto, zbytečně

David Bureš
Diskuze (20)
Majitel hašeného automobilu z postupu hasičů nadšený nebyl. Starší Audi totiž vůbec nehořelo, pouze mělo zapnuto nezávislé topení.

Přiložené video z rumunského města Baia Mare zachycuje hasiče, kterak se pokoušejí dostat do motorového prostoru staršího Audi. Jedna z přítomných svědkyň jim totiž nahlásila, že se z automobilu kouří.

Hasiči proto vypáčili kapotu auta a začali motorový prostor hasit. Dým ale po nalití mnoha litrů vody z motoru stále vycházel.

Na scénu posléze dorazil majitel již poničeného kombi. Ten požárníkům vyčítavě sdělil, že kouř způsobilo nezávislé topení, které měl na dálku zapnuté. Automobil tak hasiči „zachraňovali“ zcela zbytečně.

David Bureš
Diskuze (20)
16. 4. 2013 09:10
Re: umelci!
jsou folie a folie, to ze praskne sklo neznamena ze folie najednou prestane fungovat, ja mam bezpecnostni folie a ten pulmilimetr je proste znat a i sama osobe ta folie vydrzi hodne, nejaky kladivko ji neudela vubec nic, nehlede na fakt ze mam folii lepenou, ne jen nanesenou

u systemu co mam by mel nastat na skle pavouk a pote by mela folie odolavat i diky tomu ze je az po okraj skla, tedy stale v ramu ktery to cele drzi, z toho duvodu to take nemam na celnim a zadnim skle, protoze by pak hrozilo ze se do auta nemusi hasici snadno dostat pri pripadnem vyprostovani
15. 4. 2013 21:12
Re: umelci!
cez tie bezpecnostne folie sa dostanes lahko. Nie kamenom a dokonca nie ani kladivom. Ale staci ti jednoduche male sklenarske kladivko (take, ake vidis vsade v autobusoch) a sklo prdne na jeden raz. Videl som test v telke, kde nejakej misske dali najprv kamen, potom kladivo a nakoniec to kladivko. Okno najprv prasklo, a potom sa uz dala urobit diera kludne aj s rukou.
14. 4. 2013 10:20
Re: umelci!
opravdu cekas ze hasice napadne misto bocniho okna rozbit to celni? ja mam u sveho auta bocni folie davane s vyndanym oknem (nekteri umelci to davaj v ramu a tak folie konci vpodstate u "gum") dostat se pak bocnima oknama do auta je na par minut i pro nehoho s hasicskou sekerou >:D

[odkaz] super je, ze je to ukazane na stejnem aute jako mam, jen mam kombika, tam kde me folie davali me dali do ruky 10kg palici a na ukazkovich dverich me tam nechali at si do toho prastim, super bylo jak bylo sklo temer netknuty a ty ukazkove dvere obouchane, ja se taky na poprve trefil do ramu a ne primo do okna, takze jako zlodej bych se asi neuzivil >:D

kdyz to spoctu, tak to co provedli na te audine na videu ty hasici, tak to je skoda okolo 60-80 tisic, tedy u meho auta pri soucasnych cenach totalka, kdyby rozsekali jen dvere, tak to u meho auta da na 30-40 tisic, a pokud by se nejak dotkli kastle, tak opet totalka, to nema cenu ani vycislovat, pokud prednim oknem u meho auta, tak jsme na 35 tisicich, holt vyhrivane celni sklo, a to nepocitam dalsi pozkozeni, natuty by ve vsech pripadech prolili motor vodou, takze totalka tak jak tak, v servisu uz bych se dohodl aby na motoru neco nasli aby se to k totalce dostalo :-)
12. 4. 2013 20:40
Re: Geniovia
:-) záleží kdy (v kterém roce) v poslední době je to čím dál tím horší a než řešit totálku je lepší řešit škodu, která se blíží k hranici totálky.
12. 4. 2013 20:39
Re: umelci!
Boční a zadní okno je kalené folie se lepí z vnitřní strany, v rámu není fixováno, po rozbití nedrží tvar - prostě zdrží ale nevydrží více než 15 vteřin. Nemluvě o tom, že v případě kdy se stříhá střecha je třeba nějak zdolat přední okno (lepené s folií) existuje na to pilka kterou ti amatéři taky určitě mají.