Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video s BMW 220d Coupé: Ideální kupátko na každý den?

Stanislav Kolman
Diskuze (26)

Kompaktní kupé řady 2 mají mnozí spojené se zábavnými emkovými deriváty. Civilnější verze s turbodieselem však není jen do počtu.

Zkoušený exemplář nese označení BMW 220d Coupé, což znamená přeplňovaný vznětový čtyřválec s výkonem 140 kW a 400 newtonmetry točivého momentu. Standardně se pojí s osmistupňovou samočinnou převodovkou, která parametry posílá na zadní kola. Aby byl výčet technických parametrů úplný, nezapomeňme na stovku za 6,9 sekundy a maximální rychlost 237 km/h.

Ještě než dojde na tradiční psaný test, na který se můžete těšit zítra, připravili jsme pro vás úvodní videoseznámení. Řekneme si, jak se dvojka mezigeneračně proměnila, zdali má na rozdíl od řady 2 Active Tourer stále tak báječné pracoviště řidiče s jednoduchým ovládáním, ale především jak a za kolik jezdí. Tak se pohodlně usaďte a užijte si video!

Stanislav Kolman
Diskuze (26)

Doporučujeme

Avatar - iudex
26. 5. 2022 08:46
Re: Milé děti,
Píšem to nižšie, na takéto použitie už potom športové kupé nižšej strednej triedy nie je úplne najvhodnejšie. Sám vieš, že na takýto režim jazdenia majú ľudia komfortnú strednú (či vyššiu strednú).
A ako služobné auto ti asi žiadna firma kupé nekúpi, to nie je politicky korektné. Mám skúsenosť, zamestnanec chcel Mustanga, lebo do badžetu sa vošiel a obmedzenia karosériou neboli. Ale keď sa spýtal, či je to OK, bolo mu povedané, že síce to v car policy nie je, ale ak nad kupé uvažuje, tak to tam urýchlene dajú, že kupé nie.
Avatar - iudex
26. 5. 2022 08:36
Re: Milé děti,
Octavia RS je kupé? ;-)
26. 5. 2022 00:54
Re: Milé děti,
Ale jo, tak asi to někomu dává smysl, jinak by to lidi tolik nekupovali?! Nepochopím, ale každého věc... A většinu asi tipuju na bod 4 :D :D
Avatar - iudex
25. 5. 2022 16:26
Re: Jak zabít pěkné kupátko
Dobre dobre, presvedčil si ma, wú také situácie. :-)
Ale i tak si myslím, že ľudí, ktorým stačí malé kupé, na ktorom ale najazdia pracovne brutálne kilometre a nemajú na to služobné, bude minimum. Naviac si myslím, že športové kompaktné kupé nebude to pravé orechové na 50t ročne, tam už človek ocení viac komfort a priestor, teda z môjho pohľadu stredná (pre vás šikovnejších vyššia stredná) trieda.
A keď zostaneme pri kompakte, sám vieš, za koľko dokážu jazdiť oveľa väčšie moderné bavoráky, takže si skutočne nemyslím, že moderný dvojlitrový benzín v relatívne malom aute by kohokoľvek zruinoval na spotrebe (notabene dnes, keď je niekde nafta drahšia ako benzín). A ten zážitok za volantom 230i bude rozhodne lepší, ako s 220d.
Avatar - wakantanka
25. 5. 2022 15:24
Re: Re: Milé děti,
Akože mať možnosť výberu je fajn, ale faktom je že veľmi málo ľudí to má v hlave natoľko upratané, aby vedeli zhodnotiť čo je pre nich to pravé orechové. A potom to bohužiaľ dopadne často tak, že príde človek do showroomu, predvadzacky len v nafte, predajcovi zasvietia oči a bác má predané auto ktoré nevytiahne päty z mesta a diaľnicu ani neuvidí.