Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Subaru klipem k novému BRZ vzpomíná na skvělou sportovní historii

Stanislav Kolman
Diskuze (13)

Včera se světu oficiálně představila druhá generace sportovního kupé Subaru BRZ. Japonci kromě bohaté fotogalerie vypustili i emotivní video.

Japonské Subaru se při uvedení pokračovatele sporťáku BRZ pochlubilo významnými střípky ze své sportovní historie. O parádní záběry napříč nejrůznějšími motoristickými soutěžemi se s námi podělilo prostřednictvím videoklipu na sociálních sítích, jenž byl zveřejněn společně s novým BRZem.

„Podívejte se na příběh, který stojí za vytvořením nejžhavějšího sériového vozu Subaru s pohonem zadních kol. Závodní pokrevní linie, technické dědictví, nová síla, ještě nižší těžiště. Čistota sportovního vozu, DNA Subaru,“ sděluje japonská automobilka v popisku videa.

Otázkou však zůstává, jestli se tohoto inovovaného sportovního náčiní pečeného podle osvědčeného receptu dočkáme v Evropě. Podle Britů je příjezd BRZa na naše trhy vyloučený, jinde zase vidí naději v podobě připravovaného elektromobilu, jenž by mohl pomoci s flotilovými emisemi a tím by pro BRZo vznikl prostor.

„Představení nového BRZ je aktivitou Subaru of America a představuje se auto v americké specifikaci pro americké trhy. O globální či další specifikaci nemáme od výrobce v současné chvíli žádné další zprávy,“ řekl naší redakci před časem Zdeněk Zikmund z českého zastoupení Subaru. Nezbývá než čekat a doufat…

Stanislav Kolman
Diskuze (13)

Doporučujeme

20. 11. 2020 15:53
Re: Klipem neurazis
Mustangy skoro nestretávam, tak ma to číslo prekvapilo. Ale ak si porovnáš predaje s USA, tak sú to stále len drobné a to má Mustang úplne iné meno ako GT86/BRZ. Okrem toho v EU chýba Mustangu väčšina domácich súperov, čo len potvrdzuje žalostné predaje lacných kupéčok v EU. GT86 mala v EU celkom silné prvé dva roky, potom prišiel pokles.
Avatar - iudex
20. 11. 2020 11:29
Re: Klipem neurazis
Tak Mustang je na pomery triedy hit a Ford je pokiaľ viem s číslami v EU spokojný a jeho ciele sa naplnili. Ostatne u nás je Mustang aj dosť vidieť a máš ich aj plno v bazároch, teda zjavne sa predávali.
Napr. za minulý rok sa predalo vyše 10000 Mustangov v EU, porovnaj to s GT86 (920 ks) alebo BRZ (522 ks).
To samozrejme budúci rok skončí, keď odpadne výnimka 5% áut nemusejúcich spĺňať emisné normy (kam sa schovával práve Mustang).
20. 11. 2020 09:52
Re: Takže jsem měl pravdu!
Protože u tebe je to jednoduché, když píšeš totální ***viny a děláš ze sebe naprostého ruzumbradu a soudce nad vším, prostě tragéda. Někdy si po sobě přečti co píšeš a až dospěješ a zjistíš jak se za tu dobu omezil automobilový trh, si sám nafackuješ za tvrzení že je dobře že se nebude dovážet sportovní model, který snad kromě MX 5 nemá u nás zástupce. Je to reakce na tvoje tupé napadání a podsouvání svojí pravdy a současné hodnocení (urážení) ostatních když s tebou nesouhlasí. Jo a do očí ti opravdu nedohlídnu, bo je máš tak u mýho ***a, pinďo ;-)
Avatar - Beefcake
20. 11. 2020 09:09
Re: Jó kde jsou ty časy
Beefcake na dementov kasle.
Keby som na kazdeho reagoval, nerobim nic ine. Ani na teba by som nestihol dohliadat, ked uz to osetrovatel nestiha.
Hlavne, ked v poslednej dobe (a uz sa to bude ratat na roky, nie mesiace), sa tu z debat stala zumpa, kde si chodia vysinuti jedinci ventilovat svoje ego a psychicke problemy. Aj tych par prispevkov tu je toho skvela vzorka.
20. 11. 2020 06:37
Re: Klipem neurazis
V EU sú lacné kupé prakticky vymretý druh bez ohľadu na motor. Predaje Z od Nissanu boli tiež slabé a nezdá sa ani, že by to nejak zachraňoval Mustang kde sa pri V8 ťažko môže niekto sťažovať, že je to slabé.