Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Takhle se odehrála těžká nehoda Jana Černého na Rallye Kanárské ostrovy

David Bureš
Diskuze (0)
Český závodník šel v jedné z pravotočivých zatáček pozdě na brzdy, výsledkem čehož se převrátil mimo trať. Posádce se naštěstí nic nestalo.

Video se připravuje ...

Ani druhý závod letošního mistrovství Evropy v rallye (ERC) česká posádka ve složení Jan Černý – Petr Černohorský nedokončila. Po nehodě na Azorských ostrovech nadějný závodník havaroval také na další ostrovní soutěži, tentokrát na Kanárských ostrovech. Z vážné nehody ale posádka odešla po svých, naštěstí se jí nic nestalo.

Nehoda se stala ve čtvrté rychlostní zkoušce Rallye Islas Canarias, když v jedné z pravotočivých zatáček šel Černý podle svých slov pozdě na brzdy, výsledkem čehož skončil ve svodidlech. Svodidla kolem silnice ale vůz nepodržela, a tak se jeho závodní Škoda Fabia R5 převrátila mimo trať. Vážná nehoda to ale byla hlavně na pohled, protože posádce se nic nestalo.

Dokonce se uvažovalo nad tím, že by jezdec v soutěži pokračoval, bohužel však tým na místě nenašel dostatek potřebných dílů na kompletní opravu vozu.

„Nebylo to tak dramatické, jak to na první pohled vypadá. Jen nás prostě nepodržela svodidla. Škoda, první etapa byla dobře rozjetá,“ okomentoval Černý nehodu na svém facebookovém profilu. V prvních třech etapách se bezmála sedmadvacetiletý pilot postupně probojoval z průběžného dvanáctého na desáté místo, což bylo slušné umístění s ohledem na to, že Rallye Islas Canarias jel poprvé, a tak se hlavně seznamoval s prostředím a zjišťoval limity brzd a pneumatik v jednotlivých úsecích.

Z vítězství na letošní Rallye Kanárské ostrovy se nakonec radovala ruská dvojice Alexej Lukjaňuk – Alexej Arnautov s Fordem Fiesta R5. Z českých posádek nejlépe dopadli Antonín Tlusťák – Ivo Vybíral, kteří se Škodou Fabia R5 skončili v celkovém pořadí na 23. příčce. Příští závod šampionátu ERC se koná první víkend v červnu, bude jím řecká Rallye Akropolis.

David Bureš
Diskuze (0)