Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Test neprůstřelnosti letitého Mercedes-Benzu S 600

Jan Mička
Diskuze (29)
Pancéřované automobily nejsou výsadou pouze vládních činitelů, ale také soukromníků. Provádět zkoušku funkčnosti na vlastní kůži však chce hodně odvahy.

Řekněte sami – usedli byste dobrovolně do dvacet let starého Mercedes-Benzu S 600, na který bude vzápětí z nevelké vzdálenosti vystřílen zásobník kulek ráže 9 mm? Počin dvou mužů musel chtít hodně odvahy, ani značný věk vozu by však na funkčnosti neprůstřelného štítu neměl mít vliv, což se nebezpečným testem nakonec potvrdilo.

Jan Mička
Diskuze (29)
21. 3. 2014 23:48
Re: Problém testu
Řešíš tu možná něco ty, já se jen bavím. ;-) A auta nejsou v pohybu neustále.

Když teď pominu, že to někdy může být shodou okolností výhodné, auto pravděpodobně nebude první na seznamu. Na to spíš dojde, když je dotyčný jinak příliš dobře chráněný. Auto samo o sobě je dobré jen na náhodné útoky.
21. 3. 2014 21:38
Re: Problém testu
No, to už jsem psal výše, takže stačí číst...
Avatar - Stefič
21. 3. 2014 20:32
Re: Problém testu
pánové, řešíte tady jeden velký nesmysl...
Když budu vědět, že cíl se pohybuje v obrněném autě, budu na něj střílet, když v něm jede? To je asi blbost, ne. Počkam si až vystoupí.
Když nebudu vědět, že má obrněnce, budu mít maximálně tak tu kosu nebo obdobu a ta na obrněnce nestačí.
Takže kecy cobykdyby ksou tak trochu na hlavu
21. 3. 2014 17:57
Re: Problém testu
Záleží na hlavni, vzdálenosti a konkrétním náboji. Ale 7,62x39 by měla mít více energie než .44 Magnum (AK-47 má přeci jen mnohem delší hlaveň). Můžeš mít samozřejmě zbraň s pěkně dlouhou hlavní, která zvládne pořádně žhavou .44. Nemluvě o průbojných střelách. Obecně vzato, B4 je proti zbraním s krátkou hlavní, B6 je proti zbraním s dlouhou hlavní.

Když zvládneš střílet rychle s rozumným rozptylem a máš štěstí na pozici, tak nepotřebuješ ruční kanón. Je velký rozdíl mezi tím, když tě někdo přepadne a když tě chce zabít. Jak v průběhu, tak ve výzbroji a schopnostech. Už jen proto, že lupič nejprve vyhrožuje. A ani nemusí být připraven střílet. Nebude počítat s balistickou ochranou, nebude mít špičkovou munici. A i kdyby měl pušku, pravděpodobně nebude mít pořádnou mušku. Spíš bude utíkat, než aby se tě snažil dorazit.
21. 3. 2014 16:19
Re: Problém testu
Tak B4 by měla vydržet i 7,62x39 a tedy i toho kalacha :-) Oficiálně se uvádí, že pouze .44 mag, ale je tam vždycky rezerva a 7,62x39 má nižší úsťovou E než .44 mag. No a mafiánská zbraň je přece nějaký ten samopal nebo full auto pistole, všechno to má E v řádech stovek J. Do banánových republik jsme za totáče vyváželi oblíbené vz. 61, které budou sloužit dodnes. Dneska bude spíš asi více populární nějaká ta Uzi nebo MP5.