Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Toyota Prius Plug-in – Demonstrace dobíjení a jízda

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Toyota Prius Plug-in je dalším vývojovým stupněm stěžejního hybridního modelu Toyoty. Vedle dobíjení baterie pomocí spalovacího motoru a rekuperace energie nabízí možnost připojení k rozvodné sítí.

Na rozdíl od běžného full-hybridního priusu disponuje PHV (Plug-in Hybrid Vehicle = hybrid nabíjený kabelem ze sítě) vysokokapacitními Li-ion akumulátory, které pojmou místo 1,3 kWh (Ni-MH) až 5,2 kWh. Akční rádius na čistě elektrický pohon se tak prodlužuje až na 20 km.

Díky externímu zdroji dobíjení je navíc možné využívat režim EV několikanásobně delší dobu a maximální rychlost na elektrický pohon vzrostla z 50 na zhruba 100 km/h. Podle nové mezinárodní metodiky pro plug-in hybridy jsou emise CO2 u této verze Priusu v kombinovaném režimu dle evropských norem 59 g/km. To v přepočtu odpovídá 2,6 l/100 km.

Doporučujeme
Toyota Prius Plug-In: Pilotní projekt spuštěn ve Štrasburku (první dojmy)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
10. 8. 2010 15:11
video
Nebyt u toho videa clanek, tak se nedozvime vubec nic. Na videu je videt behem 5 minut to, ze auto ma zasuvku a toci se mu kola. Uplne na konci i ukazou display, na kterem je videt, na co se prave jede. Na videu je model pro usa...
20 kilometru na elektrinu a pak benzin je lakava nabidka, po meste nebo na cestu do prace skoro idealni premistovadlo.
Zajimalo by me, kdy prijde koncern s necim takovym nebo lepsim?