Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Víkendový start formule 1 v ohrožení kvůli koronaviru. McLaren nepojede

Stanislav Kolman
Diskuze (8)

Tento víkend má odstartovat nová sezona formule 1 závodem v australském Melbourne. Před pár minutami ale přišla zpráva, která může všechno změnit.

Sportovní soutěže napříč celým světem se ruší, odkládají, případně konají bez diváků. Je to případ fotbalu, hokeje, ale třeba i motorsportu v podobě MotoGP. Tento víkend měla odstartovat nová sezona šampionátu F1 v australském Melbourne a do poslední chvíle se zdálo, že koronavirus tento podnik neohrozí. Teď ale přišla špatná zpráva.

Tým McLaren na oficiálním twitterovém profilu oznámil, že jeden ze zaměstnanců měl pozitivní test na koronavirus, kvůli čemuž se britská stáj z úvodního podniku stahuje. Nejmenovaný člen týmu zamířil do karantény krátce po projevení příznaků a nyní je v péči australských zdravotníků. McLaren teď spolupracuje s příslušnými úřady, aby pomohl při vyšetřování a analýze.

Vedení týmu se takto rozhodlo, aby ochránilo nejen vlastní zaměstnance a partnery, ale taky své konkurenty, fanoušky a další zúčastněné strany.

Závod v melbournském Albert Parku je naplánován na neděli v 6:10 našeho času. Už zítra ale měly monoposty vyrazit na okruh v rámci prvních pátečních testů. Neúčast McLarenu může ve finále znamenat zrušení celého podniku. Vedení formule 1 se před časem nechalo slyšet, že pokud kvůli koronaviru nebude moci nastoupit třeba jen jeden tým, závod se konat nebude. Těžko ale říct, jestli se něco změní tak krátce před startem závodního víkendu.

Na nové informace zatím čekáme.

Stanislav Kolman
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
13. 3. 2020 08:04
Re: to nam teda pekne zacina
A to si odkiaľ nabral že dojazdievacia sezóna? Však ty to údajne vôbec nepozeráš, lebo je to posledné roky veľká nuda nie? Inak vieš o tom, že príjem z televíznych práv je značnou časťou príjmu hlavne menších teamov? Máš ty vôbec predstavu čo vôbec stojí vývoj techniky pre danú sezónu? Pomôžem, preteková sezóna a preteky samotné sú tou menšou časťou rozpočtu oproti tomu čo teamy minú na prípravu na ňu.
13. 3. 2020 07:35
Re: Hmm
Kvůli chřipce jak vidíš se zavírá vše, nečekal jsem, že se v Austrálii pojede.
13. 3. 2020 07:34
Tlak je obrovský...
...a dalo se očekávat, že k tomuto kroku dojde. Domnívám se, že pokud by se neodjela alespoň polovina závodní sezony, tak v příštím roce nedojde ani ke změně technických pravidel, protože přípravy na letošní sezonu stály stáje horentní sumy.
Avatar - CHerokee
12. 3. 2020 18:18
Hmm
No snad ne kvůli chřipce. Co to bude příště, když se někdo posere, celý tým se odhlásí?
Avatar - 3_diamanty
12. 3. 2020 17:37
Re: ???
problem uz nema len McLaren ale uz aj Haas :-(

podla mna vacsina timov uz stejne tento rok "vypusti" aj keby sa nejakym zazrakom jazdilo ( a prave aj virus tomuto ich rozhodnutiu "uz len to nejak dojazdit" len a len dopomoze podla mna )

ozaj niekto veri ze sa pojde tento cely rocnik? aj monza ci cina alebo francuzsko? .. podla mna je asi fakt najrozumnejsie ( vzhladom na dane okolnosti ) tento rok to uz cele "vypustit" a zaroven nech sa timy vsetky poriadne pripravia aj na nove pravidla v roku 2021.... nic ine tu asi nepripada do uvahy... lebo len nejake to dojazdievanie tento rok ( a pritom riskovanie nakazy ) uz fakt nema zmysel .. smutne ale tak to je bohuzial ... :-(