Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vin Diesel dostal parádní dárek: Dodge Charger o výkonu 1650 koní

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Vin Diesel není milovníkem amerických muscle cars jen v roli Dominica Toretta, ale i ve skutečném životě. Narozeninový dárek od hereckých kolegů z Rychle a zběsile ho tak evidentně velmi potěšil.

Populární herec Vin Diesel, který se v posledních letech pravidelně objevuje na plátnech kin v roli milovníka amerických klasik Dominica Toretta, oslavil 18. července již své 52. narozeniny. A protože právě natáčí již 9. pokračování Rychle a zběsile, připravili mu jeho kolegové malou oslavu s velkým překvapením: zakázkově postavený Dodge Charger 1970 Tantrum.

Během posledních dílů Rychle a zběsile se Vin Diesel objevil za volantem nespočtu upravených Dodgů Charger, žádný z nich se však ani nepřibližuje parametrům, jaké má Tantrum. Showcar z roku 2015, pod jehož stavbou je podepsána společnost SpeedKore Performance Group, je totiž supersportem s karoserií americké klasiky.

Pod tradičními tvary Chargeru ze 70. let se totiž ukrývá původně závodní twin-turbo 9.0 litrový motor Mercury Racing V8, který je naladěn na neskutečných 1650 koní. O přenos na pořádně široká zadní kola HRE se pak stará manuální šestistupňová převodovka Tremec. A aby byl vůz schopen takové množství výkonu vůbec ustát, dostal zakázkově vyrobené šasi. Do interiéru se navíc nastěhovala i slušně integrovaná ochranná klec.

Karoserie vozu sice připomíná standardní Charger z 70. let, ani jí se však nevyhnuly úpravy. Některé tvary byly lehce pozměněny kvůli lepší funkčnosti, prakticky celá příď je vyrobena z karbonových dílů, nechybí pár hliníkových doplňků a světlomety dostaly moderní LED technologii.

Kompletní přestavbou prošel také interiér, který je již na první pohled poměrně jednoduchý, decentní a bez jakýchkoliv zbytečností. Výrobce se dokonce nepouštěl ani do instalace jakéhokoliv audio-systému: o tu správnou hudbu se prý totiž stará motor. Díky použití materiálů jako je kůže, hliník, Alcantara a karbon však interiér ve výsledku vypadá celkem elegantně.

Když tedy Vin Diesel poprvé uslyšel a uviděl svůj nový vůz, není divu, že mu došla slova. Ostatně o tom se můžete přesvědčit i na jeho Instagramu, kam z narozeninové oslavy umístil pár videí. A pokud byste se o Chargeru Tantrum chtěli dozvědět něco více, doporučujeme podívat se na YouTube kanál Jay Leno’s Garage, kde se vůz objevil v roce 2016.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

28. 7. 2019 15:24
Audio
Audio tam evidetně je, stačí se podívat mezi řadicí páku a prostřední přístrojový panel.
23. 7. 2019 23:36
Dizel
Myslel jsem ze dostal Octavii TDI