Visteon Growth Market Car: Nová technika pro nové trhy

Prezentace klienta
Diskuze (1)
Společnost Visteon na konceptu Growth Market ukazuje, co všechno je schopna vyvinout a vyrobit k použití v automobilech.

Jak název napovídá, hlavním důvodem pro vývoj a výrobu různých součástí je případný prodej takového auta na rozvíjejících se trzích, zejména v Indii.

Growth Market Car ale není žádným holátkem ve stylu nejlevnější verze Taty Nano, ba právě naopak.

Možnosti jsou představeny na poslední generaci Suzuki Alto, samurajské S bychom ale na voze hledali z pochopitelných důvodů marně. Visteon na technice nepracoval sám, spojil se se společností 3M.

A čeho se inovace týkají? Kromě motoru takřka všech ostatních součástí. Začněme interiérem. Přístrojová deska je snadno modifikovatelná. Základ včetně elektroniky je stejný. Standardní funkce zahrnují schopnost ovládat až šest analogových přístrojů a dvojici TFT displejů. Podporovány jsou pasivní LCD i monochromatické obrazovky, případně nastavitelné podsvícení.

Integrovaný panel ve středu přístrojové desky je možné i s ovladači měnit za lepší dotykový, nebo ten pak použít ve vyšších výbavových verzích. Jeho součástí je ovládání audia i klimatizace. Čtyřreproduktorové audio má digitální tuner a možnost připojení externích zvukových zařízení, tenká stavba neumožňuje instalaci CD mechaniky, ale kdo by ji v dnešní době MP3 používal? Visteon také vyrábí kompaktní klimatizační jednotku, která v sobě zahrnuje rovněž topení a chlazení motoru.

S palubní deskou jdou ruku v ruce různé druhy středových konzolí, které pojmou nejen nápoje a drobnosti v úložných prostorech, ale mají integrovány také elektrické systémy. Dokonce je možné část přístrojové desky nahradit schránkami či velkým plastovým kufrem pro umístění větších zavazadel. K tomu slouží snadno rozebíratelné spoje Dual Lock z dílny 3M. Na 3D osvětlení se pracovalo také zde, stejně jako na izolační hmotě Thinsulate. Tento lehký materiál může být libovolně upravován, a to i tepelně. Speciálními konstrukčním lepidlem se pak dají připevnit některé interiérové díly ke karoserii, ale tato hmota dokáže spojit i ocel, hliník a kompozity, není pak potřeba tolika svarů. Čalounění drží na svém místě díky akrylové pěnové pásce.

Zajímavá jsou bezesporu světla. Halogenové žárovky H7 vpředu podporuje úzký pás LED, které nejsou určeny pouze k použití ve dne, ale klasické žárovky rovněž podporují a zvyšují tak svítivost. Diody nalezneme i vzadu. Prioritou byla opět nízká cena a náklady na provoz, užší pás tedy spotřebuje méně energie, přitom nepracuje s nižší intenzitou.

Karoserie může být potažena několika druhy tenkých filmů. Jeden chrání lak proti poškození, druhý se dá nalepit na přední část auta a vzbuzuje tak dojem, že je ve dvoubarevné kombinaci, k dispozici jsou i různé druhy textur. Třetí vinylová folie pak zatraktivní vzhled vozu na bocích.

Visteon otevírá nové pracovní pozice ve vývoji v ČR

Visteon-Autopal se sídlem v Novém Jičíně je centrem vývoje a předním světovým výrobcem světelné, chladicí a klimatizační techniky, forem a nástrojů pro automobilový průmysl. Mezi hlavní zákazníky společnosti patří společnost Ford, VW, PSA, Jaguar a Land Rover, GM a Mercedes-Benz.

S téměř 4000 zaměstnanci provozuje Visteon-Autopal dvě specializovaná vývojová centra zaměřena na klimatizaci, chladicí a světelnou techniku, pět výrobních závodů a nástrojárnu nacházející se v Novém Jičíně, Hluku a Rychvaldě. Vývojová centra v Novém Jičíně a Hluku také podporují celosvětové vývojové týmy společnosti Visteon Corporation.

Visteon-Autopal je součástí Visteon Corporation, který je předním světovým dodavatelem pro automobilový průmysl.

Prezentace klienta
Diskuze (1)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly