Volkswagen Amarok V6: Připraven na všechno

Prezentace klienta
Mnoho předností nového pick-upu Volkswagen Amarok V6 je patrných na první pohled, řada jeho dalších kvalit je však zraku skrytá, což se týká především oblasti bezpečnosti.

Konstruktéři dali novému modelu Amarok V6 do vínku příkladnou úroveň aktivní i pasivní bezpečnosti. Systémy aktivní bezpečnosti předcházejí riziku nehody, případně se svou funkcí snaží hrozící nehodě zabránit či alespoň snížit intenzitu nárazu. Prvky pasivní bezpečnosti čekají v nepřetržité pohotovosti v záloze na případ, kdy dojde k nejhoršímu, aby zajistily maximální ochranu posádky.

Základem bezpečné jízdy je dobrý výhled všemi směry a dokonalé osvětlení vozovky i za zhoršené viditelnosti. Nový Amarok V6 s bi-xenonovými světlomety, vysoko položenými sedadly a velkorysým prosklením kabiny nabízí řidiči v tomto směru maximum. Dalším faktorem, který dodává řidiči pocit jistoty a bezpečí ve všech situacích, jsou vynikající jízdní vlastnosti na silnici i v terénu. K nim přispívá mimo jiné velmi precizní řízení s rychlými reakcemi. Posilovač Servotronic přitom pracuje v závislosti na rychlosti jízdy. Samozřejmostí je také velkoryse dimenzovaná brzdová soustava s kotoučovými brzdami vpředu i vzadu (verze s výkonem 120 kW má vzadu bubnové brzdy).

V případě nehody jsou cestující dokonale chráněni systémem airbagů a tříbodových bezpečnostních pásů s předpínači. Ve výbavě nechybí ani výškově nastavitelné opěrky hlavy a úchyty ISOFIX pro bezpečné připevnění dětských sedaček. V okamžiku kolize přichází ke slovu mimo jiné multikolizní brzda. Tato funkce je součástí elektronicky řízeného stabilizačního systému ESC a začne vůz brzdit, aby zabránila následným kolizím, které bývají velmi nebezpečné, protože některé prvky pasivní bezpečnosti, jako jsou airbagy, nemohou již při dalším nárazu poskytnout cestujícím potřebnou ochranu.

Při jízdě v členité krajině a terénu pomůže s řízením vozu asistent pro rozjezd do kopce a asistent pro sjíždění strmých svahů, zatímco při brzdění na sypkém povrchu ocení i velmi zkušení řidiči přínosy terénního režimu protiblokovacího systému ABS. V delších intervalech blokovaná kola vytvářejí před sebou ze sypkého materiálu stěnu, která působí jako překážka v dalším pohybu vozidla, a zkracuje tak brzdnou dráhu. Novinkou v bezpečnostní výbavě modelu Amarok je na přání dodávaný systém sledování tlaku v pneumatikách s přímým měřením a pro jízdu s přívěsem je určena funkce elektronicky řízené stabilizace soupravy.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly