Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Beduin: Made in Germany

Libor Zezulka
Diskuze (8)
Ve Wolfsburgu se mohou radovat. Volkswagen rozhodl, že výroba nového kompaktního SUV se nepřesune do Portugalska, ale zůstane v Německu.

Nové kompaktní SUV od Volkswagenu nakonec ponese štítek Made in Germany. Volkswagen rozhodl, že výrobu nového modelu svěří zaměstnancům v domácím Wolfsburgu, ale pouze v případě, že se náklady na výrobu jednoho vozu sníží. Nakonec se podařilo dohodnout snížení o 850 eur. Ještě nedávno přitom hrozilo, že Volkswagen vyslyší doporučení produktové komise slibující úsporu až 1000 eur na jednom voze a přesune výrobu do Portugalska.

Nové SUV bude stát na podvozku golfu s pohonem všech kol 4Motion s mezinápravovou spojkou Haldex druhé generace. Design by měl vycházet z modelu Golf Plus. Z počátku budou k dispozici dva benzínové a dva dieselové agregáty - půjde o známé čtyřválce FSI s přímým vstřikem paliva o objemu 1.6 FSI (85 kW) a 2.0 FSI (110 kW), vznětové agregáty budou zastupovat turbodiesely 1.9 TDI (77 kW) a 2.0 TDI (103 kW). Později by se mohl pod kapotou objevit i šestiválec a přeplňovaný čtyřválec 2.0 TFSI z Golfu GTI.

Libor Zezulka
Diskuze (8)