Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen čelí v Číně kritice za únik kapaliny

redakce AUTO.CZ
Diskuze (185)
Podle čínské televize CCTV Volkswagen ignoruje úniky oleje ze svých některých modelů. Problémy prý mohou být vážnější, než se na první pohled zdá.

Čínská státní televize CCTV opět kritizovala německou automobilku Volkswagen. Tentokrát ji obvinila, že ignoruje stížnosti na únik kapaliny z motoru, který prý může vést k požáru. Vzhledem k velikosti čínského trhu by kritika v médiích mohla mít negativní dopad na zdejší prodeje.

CCTV tvrdí, že stížnosti se objevily v Pekingu, Šanghaji a nejméně osmi čínských provinciích. Týkaly se prý sedanů Volkswagen Magotan (čínská verze Passatu) a SUV Volkswagen Tiguan. Mluvčí Volkswagenu se podle agentury Reuters k informacím CCTV zatím nevyjadřuje.

Volkswagen již v letošním a loňském roce kvůli úniku paliva svolal po celém světě do servisů přes 93.000 aut. „Je dost dobře možné, že ty problémy jsou rozsáhlejší, než se původně uvádělo," řekl v reakci na reportáž CCTV šéf šanghajské organizace na ochranu spotřebitelů James Feldkamp.

Televize CCTV již v neděli obvinila Volkswagen, že jeho čínští prodejci účtují zákazníkům příliš vysoké ceny za opravu. Stejné obvinění vznesla podle agentury Reuters také vůči automobilkám Nissan Motor a Mercedes-Benz. V roce 2013 zase v jednom z nejsledovanějších pořadů upozornila na problémy s převodovkami DSG. Elektronika je prý zmatená a vozy při jízdě samy zrychlují či zpomalují.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (185)
Avatar - simon_sez
20. 3. 2015 08:49
Re: Drzosť
ok, skus to aplikovat na toho pekara ty, ako sa vidis?
Avatar - ladsla
19. 3. 2015 20:02
Re: Drzosť
kdes přišel na to že máme rozvinutý autoprůmysl prosím tě ? Jsme montovna - ať už aut , nebo komponentů. Můžeš mi vyjmenovat třeba 5 původních českých produktů , výsledek českých hlav ? Pokud používám k produkci čehokoliv jen ruce a ne hlavu, pak realizuju minimální přidanou hodnotu. Opakuju, nechci se dotknout nikoho na linkách, dělat bych to nechtěl.

Auto.cz je takové, jaké je a když se ti nelíbí tak sem prostě nechoď. Občas si každý z nás povzdechne, ale mělo by to mít trochu formu a myšlenku.....v rámci tržního mechanismu když auto.cz nebude mít čtenáře pak neprodá reklamu a tím pádem se budou muset zamyslet co dělají blbě. Jinak to asi nepůjde.....

S názorem, že se tu hodně tlačí dopředu VAG souhlasím, ale to není problém jen na auto.cz v rámci české kotliny.........
19. 3. 2015 19:34
Re: Drzosť
Sorry, ale to je divnej priklad.
Pokud mne stve pekar se spatnym pecivem, tak jdu proste k jinemu, kterej ho pece lip.
A rozhodne pak nebudu k tomu prvnimu porad chodit do kramu a rikat mu, ze ho ma furt na prd.
19. 3. 2015 17:59
Re: když vám řeknu
Hnily, ale jezdily :-) I kdyz podle ceska s vysokou vlhkosti vzduchu a velkymi rozdily teplot se to taky neda moc brat. A stare peugeoty ze 70. a 80. let byly spolehliva auta. Nakonec, spolu se starymi mercedesy dodnes prezivaji v Africe. Ale netreba chodit do praveku. Jeste pred deseti lety se delala spolehliva auta.
19. 3. 2015 17:53
Re: to je výsledek...
To nevim, kde by clovek musel jezdit, aby skrtal spodkem o silnici s nejakym modelem VW. Mozna na pole.