Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen chystá více než 20 elektromobilů

Michal Fokt
Diskuze (18)
V blízké budoucnosti chce koncern Volkswagen "elektrifikovat" nabídku svých modelů více než dvaceti čistě elektrickými modely.

V Evropě ani Americe zatím nejsou elektrická auta žádný velký prodejní šlágr a to i přesto, že elektromobilita je na vládní úrovni výrazně podporována. Jiná situace je ovšem v Číně, která čelí obrovským problémům se znečištěním ovzduší ve velkých městech - zde nejde o žádný módní výstřelek, tamní úřady považují elektrická auta za nutnost a jejich počet se zde bude patrně zvětšovat větším tempem, než v jiných částech světa.

Volkswagen je v Číně v toto oblasti zatím na vedlejší koleji, nicméně Jochem Heizmann, šéf VW Group pro Čínu, jenž v Šanghaji prezentoval elektrickou vizi koncernu, řekl agentuře Reuters, že "v blízké budoucnosti" Volkswagen a jeho další značky nabídkou čínským zákazníkům "více než 20 elektromobilů" a to od malých vozů až po velká SUV.

Jde o výrazné rozšíření původních plánů, donedávna Volkswagen říkal, že v rámci koncernu do roku 2018 představí "více než 15" elektromobilů a

plug-in hybridů. Není ale zatím jasné, zda skupina Volkswagen nabídne elektroauta pouze čínskému trhu nebo půjde o modely s globální působností, jisté však je, že VW bude "mnoho z nich" vyrábět lokálně, tedy v čínských továrnách.

Michal Fokt
Diskuze (18)
31. 10. 2014 17:54
Re: Dojezd
tak jo, tak to abys s tim tankovanim vodiku zacal :-)

no prave, na misto "draheho" vodiku se pouzivaj o kousek "levnejsi" baterky, mimochodem s rozsirenim klesne i cena tech baterek, a nez nastane doba vodiku, tak baterky davno pokroci ve vsech oblastech jako vaha, kapacita, rychlost dobijeni, tak to aby ten vodik sebou hnul a nepropasnul prilezitost :-)
31. 10. 2014 15:18
Re: Dojezd
Člověče nebylo by jednodušší jezdit do nějakého bližšího obchodu ? Možná bys to pak zvládl i na kole ....
31. 10. 2014 14:51
Re: Dojezd
Vodíka natankuji za 5minut a ne za několik hodin. Cena klesne hned jak se to rozšíří případně se místo vodíku může použít něco jiného.
31. 10. 2014 14:20
Re: Dojezd
nojo vona ta vodikova auta maj vlastne strasne velkej dojezd a jsou levna co, nato vlastne uplne vsichni zapomeli >:D
31. 10. 2014 13:06
Dojezd
Dojedu s tím do obchodu a zpátky(60+60km) nebo se to v kopci zastaví? >:-[] Až to bude mít normální dojezd, nebudu muset čekat několik hodin než se to nabije a bude to mít normální cenu a ne přes 2mega tak se o tom dá začít uvažovat.

Možná by stačilo přestat do toho cpát baterky >:-[] a místo toho použít třeba vodík :yes: