Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Crafter Minibus nabízí komfort i prostor

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Volkswagen Užitkové vozy odhaluje nový minibus na základech modelu Crafter, který je výsledkem spolupráce se společností Taxi Bus Conversions.

Volkswagen Užitkové vozy nabízí model Crafter v jeho aktuální, v pořadí druhé, generaci v širokém spektru verzí vhodných pro nejrůznější úkoly. Návštěvníkům veletrhu užitkových vozidel, pořádaného v Birminghamu od 30. dubna do 2. května letošního roku, se představí v novém provedení pro dopravu osob.

Volkswagen Crafter Minibus je výsledkem spolupráce mezi německou automobilkou a společností Taxi Bus Conversions se sídlem v Severním Irsku. Tato firma patří mezi uznávané specialisty v oblasti přestaveb lehkých užitkových vozidel pro dopravu tělesně postižených osob, což se promítlo i do provedení novinky.

Základem minibusu se stal Volkswagen Crafter s vysokou střechou, dlouhým rozvorem a pohonem zadních kol. Interiér tohoto vozu byl proměněn v prostor, který vedle řidiče nabízí komfortní stavitelná sedadla s tříbodovými bezpečnostními pásy šestnácti cestujícím.

V případě potřeby může být interiér během několika minut jednoduše upraven a nabízet prostor až pro šest vozíčkářů, jímž nastupování do minibusu usnadní palubní výtah. Společnost Taxi Bus Conversions je připravena dokončit každé vozidlo podle potřeb jeho uživatele a nabízí proto mimo jiné i široký výběr zádržných systémů pro vozíčkáře, zvyšujících jejich bezpečnost během přepravy ve voze.

Volkswagen Užitkové vozy k novému minibusu na základech modelu Crafter uvádí, že se na něj vztahují shodné záruky jako na výchozí sériový model, protože přestavba probíhá u autorizovaného partnera.

Volkswagen Užitkové vozy odhalil druhou generaci modelové řady Crafter, která je na rozdíl od té první výsledkem vlastního vývoje, v létě roku 2016. Největší užitkový zástupce značky pro evropský trh nabízí pestrou paletu skříňových provedení i podvozků pro účelové nástavby.

Pod kapotou najdeme čtyřválec typu EA 288 Nutz. Přeplňovaný vznětový 2.0 TDI je k dispozici s výkony od 75 kW (102 k) do 130 kW (177 k). S motory spolupracují přímo řazené i samočinné převodovky. Nechybí možnost volby pohonu předních, zadních nebo všech kol. Vedle konvenčních provedení figuruje v nabídce i čistě elektřinou poháněný e-Crafter. 

Zdroj: Volkswagen Užitkové vozy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme