Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen e-Golf Touch: Gesty i v nižší střední!

Michal Fokt
Diskuze (0)
VW se na výstavu elektroniky CES v Las Vegas připravil evoluci systému ovládání gesty Touch. Jeho uvedení do prodeje už nemusí trvat moc dlouho.

Vloni na CES v Las Vegas Volkswagen poprvé ukázal v Golfu R nové komunikační rozhraní Touch a nyní prezentuje v modelu e-Golf jeho vylepšenou verzi. Ta by už nemusela mít daleko do finální verze, která by se v blízké době mohla objevit v komerčních modelech značky.

Jádrem systému Touch je 9,2palcový displej infotainmentu MIB s rozlišením 1280 x 640 pixelů, jenž je plně konfigurovatelný tak, aby měl řidič na očích nebo ve snadném dosahu přesně to, co považuje za důležité a nechybí samozřejmě kompatibilita se systémy MirrorLink, Android Auto a Apple CarPlay. Ovládání gesty Touch kombinuje s hlasovými příkazy, které se po zadání zobrazují na displeji.

Vylepšené hlasové ovládání bude ve vozech VW k mání od léta, kdy bude hotov kompletní Touch zatím není známo, ale má se za to, že k tomu dojde ještě před koncem letošního roku společně s příchodem Golfu MY2017. Další příjemností systému e-Golfu Touch je indukční dobíjení smartphonů, položených ve spodní části středového panelu a stejnou funkcí disponuje též zadní středová loketní opěrka. Pokud váš telefon bezdrátové dobíjení nepodporuje, lze využít USB Type C port, umožňující současně též rychlý přenos dat.

Dále funkce Personalization 2.0 umožňuje řidiči uložit si své individuální nastavení na cloud Volkswagen Car-Net ID a použít jej bez nutnosti přenastavování i v jiném autě značky. A konečně je tu zábavní systém Media Control 3.0 pro zadní sedadla, umožňující pomocí tabletu přístup k některým palubním systémům vozu.

Michal Fokt
Diskuze (0)