Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf Edition Concept připomíná 40. výročí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Autosalon v Pekingu se stal místem světové premiéry Golfu Edition Concept, jímž Volkswagen oslavuje 40 let výroby svého nejúspěšnějšího modelu.

První sériově vyrobený Golf sjel z výrobní linky ve Wolfsburgu dne 29. března 1974. Dodnes bylo prodáno více než 30 milionů exemplářů tohoto bestselleru.

Automobilka Volkswagen se rozhodla připomenout významné výročí ve své historii konceptem připraveným speciálně pro čínský autosalon. Základem pro Golf Edition Concept je samozřejmě zástupce aktuální sedmé generace, který se od svých sériových sourozenců odlišuje kosmetickými úpravami exteriéru i interiéru.

Karoserie Golfu Edition Concept nese speciální lak pojmenovaný Magic Morning, který na první pohled působí jako bílá perleť, ale při pohledu z různých úhlů vyniká jeho zlatý nádech.

K dalším specifickým rysům exteriéru výročního Golfu patří matných chrom na krytech vnějších zpětných zrcátek, plaketa připomínající 40 let umístěna na rámu druhého páru dveří a 19-palcová litá kola Madrid s černými a leštěnými paprsky.

Interiér se dočkal výrazně větší porce úprav, i když zachovává všechny rysy sériových modelů. Hlavní novinkou je dvoubarevné kožené čalounění předních i zadních sedadel, které kombinuje světlý odstín pojmenovaný St. Tropez s černými boky a zadními stranami sedadel.

Exkluzivní kožené čalounění výročního konceptu doplňují dřevěné obklady palubní desky a výplní dveří společně s dekoračními panely v piánové černi. K zajímavým detailům patří i opakování kosočtvercového vzoru prošívání sedadel na kobercích nebo podsvícené prahové lišty.

Volkswagen se v případě Golfu Edition Concept nezmiňuje o jeho technice, ale provedení všech úprav působí téměř sériovým dojmem, ale ani k výrobě alespoň omezené výroční série se automobilka prozatím nevyjadřuje.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - SCHROJF
23. 4. 2014 11:27
Re: !!
Mas pravdu...jedna mala z veci,co sa mi na Mk7 nepaci...pripomina to auta MPV...sestersky SEAT ich zakrytoval plastom...
[odkaz]
Ale inac fakt PEKNY OSLAVENEC!!! ;-)
Avatar - Uživatel_5340709
23. 4. 2014 09:51
Re: !!
No jo, ..... koukni jak je dlouhé okno v předních dveřích a jak jsou dlouhé samotné dveře. A teď si zkus to okno bez trojúhelníčku /nerozdělené/ stáhnout dolů. :-!
Avatar - leone
23. 4. 2014 07:43
!!
pěkné :-) bohužel až na ty vnější zrcátka a jejich uchycení a TY šílené "trojúhelníčky" v předních oknech, tímto nešvarem je znehodnoceno spousta dnešních modelů,...možná by to vyřešily plastové polepy, ale i tak, velká škoda ,...takže :no: :no: