Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf GTD se poodhaluje světu. Svítí jako elektrický mercedes

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Paleta sportovních variant osmé generace Golfu bude opět mimořádně pestrá. Nabídne naftovou, benzinovou i plug-in hybridní verzi. A první zmíněná už se oficiálně poodhaluje.

Volkswagen Golf osmé generace už má světovou premiérou za sebou. Známe první české ceny a díky sociálním sítím víme, že v České republice už je minimálně jeden kousek s našimi registračními značkami. Tím ale cvrkot kolem ikonického kompaktu nekončí, naopak. Už v Ženevě totiž VW ukáže okořeněnější verze GTD, GTI a GTE.

První oficiální upoutávka odhaluje, že nové sportovní golfy se budou vyznačovat mimořádnou světelnou show. Diody vidíme nejen ve svítilnách, ale svítí také celá lišta, která světlomety propojuje. Z poslední doby toto řešení nejvíce připomíná čistě elektrický Mercedes-Benz EQC. A aby diod nebylo málo, nechybí ani v nárazníku.

Pokud jde o techniku, varianta GTD dostane motor 2.0 TDI Evo, což je podle Volkswagenu nejčistší turbodiesel, jaký se kdy pod kapotou jakéhokoliv Golfu objevil. Zatímco v „civilních“ verzích má výkony 85 a 110 kW, pro GTD je agregát naladěn na 147 kW (200 k), což je stejná hodnota jako pro Octavii RS TDI. Motor pro snížení emisí dostává dva filtry pevných částic a dvojí vstřikování močoviny, díky čemuž produkuje o 80 % méně oxidu dusíku.

Jak už jsme avizovali, deriváty GTI, GTD A GTE se světu oficiálně představí na ženevském autosalonu. Na nejostřejší „erko“ si budeme muset počkat o něco déle, jeho debut je v plánu na červencovém Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

18. 2. 2020 21:27
Re: Re: Vida, že to jde, když se chce!
Neni. Napiste, prosim...
18. 2. 2020 10:49
Re: Vida, že to jde, když se chce!
GTD neni konkurence pro GTI, je to proste jenom silnejsi golf pro ty, kterym nestaci bezna nafta se 150 konma...
Proste dalnicni jezdec jako ta S4 co je tady ted v testu, akorat v jiny kategorii...
Avatar - .StenLi.
17. 2. 2020 13:44
Re: Vida, že to jde, když se chce!
Ak ti je zname o com bola (a stale je) Dieselgate tak ti musi byt jasne aj to ze dvojite vstrekovanie problem neriesi, iba ho zhorsuje :)
Neviem si predstavit aku silnu uchylku na klepotajuce karcinogenne sadzomenty by som musel mat aby som dal prednost tomuto pred GTI :)
17. 2. 2020 12:32
Vida, že to jde, když se chce!
Škoda, že suprčisté provedení TDI s dvojitým vstřikováním močoviny VW nevyvinul a nezavedl do prodeje už před dieselgate. Ušetřil by si tak stovky miliard na pokutách a celosvětovou ostudu, a hlavně bychom dnes nebyly v tak drtivém sevření ekoteroristů!!! ;-\ :no: Ale už Lenin říkal, že "Kapitalisté jsou tak chamtiví, že nám rádi prodají i provazy, na kterých je pak budeme věšet!"