Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf: Nová generace možná dorazí také jako targa

Jan Mička
Diskuze (1)
Vzpomínáte si na koncept Volkswagen T-Roc z loňského ženevského autosalonu? Jeho geny se možná vtisknou do nové generace Golfu.

Koncept Volkswagen T-Roc vzbudil na loňském ženevském autosalonu obrovský ohlas. Jedná se o crossover velikosti Jeepu Renegade, který však kromě větší světlé výšky přišel s jedním důležitým prvkem – odnímatelnými střešními panely. Zatímco ještě před pár lety by byla myšlenka takového modelu v produkční podobě pravděpodobně zavržena, v dnešní době se již uvažuje jinak.

Jenom si vzpomeňte na příjemné překvapení v podobě Range Roveru Evoque, který před lety dorazil s třídveřovou karoserií kupé, a na příštím ženevském autosalonu jej uvidíme jako produkční Convertible. Zdá se, že Britové našli díru na trhu, a toho by mohl využít také Volkswagen. Ovšem ne hned, ale ve spojení s novou generací Golfu, která by měla dorazit nejdříve za dva roky.

Informace o možném příchodu otevřeného Golfu uvedl server CarAdvice, nemluví se však o ryzím kabrioletu, ale variantě targa, která v nabídce dosud chyběla. Jeho předobrazem by mohl být právě koncept T-Roc, který, stejně jako všechny koncepty Volkswagenu, prošel průzkumem mínění prodejců, veřejnosti a novinářů. Na jeho základě se značka rozhoduje, co bude dál. Kdyby však k vývoji produkčního targa modelu přece jen nedošlo, alespoň prostřednictvím T-Rocu vidíme designový směr, kterým se budou ubírat nové Volkswageny.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - lukas06
29. 4. 2015 20:38
Pěkný detaily!
Nevypadá to špatně! :-)