Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen iBeetle aneb jablečný brouk

David Bureš
Diskuze (1)
Přípojkami na iPod to kdysi začalo, nyní automobilky nabízejí i integraci výrobků Apple ve svých vozech. Mezi ně patří i nová verze Brouka s „appleovským“ jménem.

Volkswagen spojil síly se společností Apple a představil model iBeetle. Ten je podle německé automobilky prvním vozem z celého koncernu VW Group, do nějž je integrován iPhone.

Automobil je vybaven dokovací stanicí na iPhone, která je umístěna na vrchu palubní desky tak, aby na displej tohoto chytrého telefonu bylo dobře vidět.

Vedle tohoto vůz nabízí i speciální aplikaci iBeetle s několika funkcemi. Ta v první řadě umožňuje streamování hudby a poslouchání internetových rozhlasových stanic. Dále rozšiřuje palubní budíky o chronometr a kompas, řidič může díky aplikaci sledovat také teplotu oleje a chladicí kapaliny.

Další funkce umožní porovnávat jízdní časy a spotřebu paliva na vybrané trase. Funkce čtení zase posádce nahlas přečte textové zprávy a zprávy ze sociálních sítí. Na sociálních sítí je pak možné automaticky zveřejnit vyfocené snímky z kabiny auta.

Volkswagen iBeetle se začne prodávat na začátku příštího roku, tato varianta bude dostupná pro obě verze Beetlu – třídveřový hatchback i kabriolet. Vedle toho vůz dostal několik designových prvků, jakou jsou 18palcová hliníková kola, šedě lakované kryty zrcátek a chromované prvky v interiéru.

Volkswagen v případě Beetlu láká především na jeho design, s čímž jsou spojeny i různé speciální edice. Již v minulosti automobilka představila verze Fender, R-Line, Remix, 53 Edition, Exclusive nebo GSR.

David Bureš
Diskuze (1)
22. 4. 2013 09:55
Přihřáté auto
S ještě přihřátějšími velice ,,špičkovými technologiemi od jablka