Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen ID.7 vykreslen podle špionáží. Co říkáte na elektrickou obdobu Passatu?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (31)

První novodobé elektrické vlaštovky Volkswagenu jsou venku, řada dalších na cestě. Jednou z nich i větší limuzína coby bateriový ekvivalent Passatu či Arteonu. Pokusili jsme se vykreslit jeho sériovou podobu.

Před třemi lety představila automobilka Volkswagen koncept elektrického sedanu ID. Vizzion s příslibem sériového provedení pro rok 2022. A zdá se, že Němci slovo dodrží, neboť testovací prototypy už brázdí silnice. Zatím se tedy zdárně maskují, ani tak ale všímavému oku neuniknou některé zajímavé detaily. A když k tomu připočteme design aktuálních „ídéček“, není tak těžké si produkční verzi modelu představit.

Elektrický ekvivalent Passatu a Arteonu (nejspíše označovaný jako ID.7) pro nás vykreslil kolega a grafik Honza Lušovský. Příď i záď se ve velkém inspirují crossoverem ID.4, jen se podívejte na obdobně úzké světlomety či provedení zadních horizontálně propojených svítilen. Tvary karoserie jsou však tradičnější, vzadu pak zaujme svažující se střecha ve stylu kupé.

Oficiálních informací zatím není mnoho, opřít se tedy musíme hlavně o spekulace. Říká se, že sedan disponuje délkou 4,9 metru a prostoru uvnitř má nabídnout ještě více než Passat. Základem se po vzoru ostatních elektromobilů značky stane platforma MEB, konfigurace s největší baterií by měla poskytnout dojezd až 700 kilometrů na jedno nabití. Po premiéře v roce 2022 se první vozy objeví na silnicích v roce následujícím.

Video se připravuje ...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (31)

Doporučujeme

12. 7. 2021 15:52
Re: Tady se pořád zapomíná,
To je blbost zejo protoze my jim prodavame PREBYTEK - to co sami v CR nespotrebujeme
11. 7. 2021 18:38
Re: Tady se pořád zapomíná,
Zlez, ruskej trolle!
Avatar - petr petrumr
11. 7. 2021 12:58
Re: Tady se pořád zapomíná,
a ještě ruší jádro a nakupuje elektřinu od nás aby v čr byla elektřina pro našince drahá.
11. 7. 2021 09:32
Re: Auto bez volantu
- - - - - - -
11. 7. 2021 06:18
Re: Auto bez volantu
to je hezký být stará škola, ale podle tvého receptu by 99% lidí nikdy nebydlelo ve svém...