Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Multivan Edition 30 uveden na český trh

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Volkswagen Užitkové vozy oslavuje 30 let modelu Multivan již tradičně výroční edicí, jejíž prodej se na českém trhu rozjíždí se začátkem letošního roku.

Volkswagen Multivan se světu poprvé představil v roce 1985 jako modelová řada odvozená od Transporteru třetí generace a s každou další generací si budoval stále výjimečně postavení v nabídce své značky.

Nejnovějším příspěvkem do třicetileté historie Multivanu, zahrnující mimo jiné úspěšné provedení Edition 25, je aktuální provedení Edition 30, které lze v současnosti objednávat u autorizovaných prodejců značky Volkswagen Užitkové vozy dle akčního ceníku za ceny od 1.125.300 Kč včetně DPH.

Volkswagen Multivan Edition 30 je založen na provedení Multivan Comfortline a je dodáván pouze ve verzi s krátkým rozvorem, což znamená, že jeho nápravy jsou od sebe vzdáleny 3000 mm a celková délka je 5006 mm.

Standardní výbavu Multivanu Comfortline rozšiřuje Edition 30 o černá 17-palcová kola Cascavel z lehké slitiny, dekorační fólie na bocích vozu s nápisem Edition 30, B sloupky a střechu v černé barvě, v níž jsou i kryty vnějších zpětných zrcátek, tmavě tónovaná skla oken, přední a zadní světlomety LED, vzadu s tmavě tónovanými krycími skly, mlhové světlomety s funkcí odbočovacích světel a boční schůdky s modře osvětleným nápisem Edition 30.

Zájemci o Volkswagen Multivan Edition 30 se při výběru laku karoserie nemusí omezovat pouze na bílou, ale mají možnost výběru z dalších šesti odstínu, mezi nimiž je například červená Kirsch nebo zelená Bambusgarden.

V interiéru je standardem titanově černé látkové čalounění sedadel s barevným prošíváním, zatímco přístrojová deska zaujme ozdobným obložením Black Glossy a nese ovládací panel s displejem informačního a zábavního systému Composition Media. Prostřednictvím kůží obšitého multifunkčního volantu lze ovládat mimo jiné multifunkční ukazatel Premium a příjemnou atmosféru v interiéru umocňuje komfortní osvětlení.

Volkswagen Multivan Edition 30 je k dispozici s jedním z pěti přeplňovaných dvoulitrových čtyřválců. Zážehové jednotky zastupuje motor 2.0 TSI s výkony 110 kW (150 k) a 150 kW (204 k). První z této dvojice je spojen s manuální šestistupňovou převodovkou, zatímco výkonnější provedení spolupracuje se sedmistupňovou převodovkou DSG a je nabízeno i ve spojení s pohonem všech kol 4Motion.

Paletu vznětových pohonných jednotek pak tvoří motor 2.0 TDI s výkony 75 kW (102 k), 110 kW (150 k) a 150 kW (204 k). Pouze pro nejslabší verzi je určena manuální pětistupňová převodovka. Dvě výkonnější varianty doplňuje manuální šestistupňová nebo sedmistupňová DSG převodovka a obě lze objednávat i s pohonem všech kol 4Motion.

Akční ceník Volkswagenu Multivan Edition 30 startuje s již zmiňovanou částkou 1.125.300 Kč včetně DPH za provedení s motorem 2.0 TDI o výkonu 110 kW (150 k) ve spojení s šestistupňovou manuální převodovkou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
19. 1. 2016 16:56
beztak
[odkaz]