Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen na RETTmobil 2012

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Na veletrhu záchranářské techniky RETTmobil 2012 se představil Sharan ve zdravotnické verzi a Crafter 4Motion v provedení pro hasiče.

Návštěvníkům letošního veletrhu RETTmobil 2012 představil Volkswagen několik modelů v úpravě pro záchrannou a hasičskou službu. Stejně jako v loňském roce i letos zde přitahovalo pozornost MPV Sharan v sanitní verzi.

Vystavený Sharan byl vybaven turbodieselem 2,0 TDI s výkonem 125 kW (170 k), šestistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech čtyř kol 4Motion, zatímco loňská verze disponovala při použití stejné pohonné jednotky pouze pohonem předních kol.

Vedle specifického barevného provedení karoserie, výstražných světel a sirény jsou Volkswageny pro záchranáře vybaveny vysílačkou a speciálně upraveným zavazadlovým prostorem s výsuvnou podlahou. U všech vozů pro záchrannou službu je navíc i nové nastavení podvozku.

Kromě Sharanu vystavoval Volkswagen na RETTmobil 2012 i záchranářské verze modelů Passat Variant, Touran a Touareg, které se představily na loňském RETTmobil 2011.

Divize Volkswagen Užitkové vozy ve světové premiéře představila model Crafter 4Motion s čtyřdveřovou kabinou a nástavbou s hasičským vybavením, jejímž výrobcem je specializovaná společnost Furtner&Ammer.

K pohonu hasičského Crafteru s pohotovostní hmotností 3,44 tuny slouží dvojicí turbodmychadel přeplňovaný vznětový čtyřválec 2,0 BiTDI s výkonem 120 kW (163 k) při 3600 min-1 a točivým momentem 400 Nm dostupným při 1800 min-1.

Vedle hasičského Crafteru přivezl Volkswagen Užitkové vozy na RETTmobil 2012 i sanitní verze Crafteru a Transporteru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - pallas
16. 5. 2012 23:51
sanitka zo Sharana asi nebude
kam by tam dali leziaceho pacienta.