Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen podle svého šéfa neplánuje zrušení 30.000 pracovních míst

ČTK
Diskuze (67)

Šéf německého automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess se dnes snažil rozptýlit obavy zaměstnanců z propouštění. Podle agentury DPA mimo jiné prohlásil, že neexistuje žádný plán na zrušení 30.000 pracovních míst.

Německý list Handelsblatt minulý měsíc s odvoláním na Diessovu prezentaci pro dozorčí radu informoval, že Volkswagen uvažuje o zrušení až 30.000 pracovních míst, aby snížil náklady a zvýšil konkurenceschopnost.

Na konci loňského roku měl Volkswagen po celém světě více než 665.000 zaměstnanců. Koncern má 124 továren, z toho 72 v Evropě. Jeho součástí je také česká Škoda Auto.

Volkswagen nyní pracuje na rozšiřování výroby elektromobilů, jeho cílem je vystřídat v čele globálního trhu s elektromobily amerického konkurenta Tesla. Reformy v podniku však vyvolávají obavy o pracovní místa a vytvářejí napětí mezi vedením a závodní radou.

Diess dnes prohlásil, že koncern v příštích letech neplánuje žádné rušení pracovních míst ve formě nové úsporného programu. Volkswagen podle něj nicméně hledá způsoby, jak zvýšit efektivitu práce. "Nejde primárně o rušení pracovních míst. Jde o to být konkurenceschopný," zdůraznil šéf Volkswagenu.

Koncern Volkswagen se nyní podobně jako další automobilky potýká s nedostatkem čipů pro výrobu automobilů. "Bohužel ani v příštím roce nebudeme schopni vyrobit všechny automobily, které bychom vyrobit mohli," uvedl dnes Diess. Kvůli nedostatku čipů letos musela omezovat výrobu také Škoda Auto.

ČTK
Diskuze (67)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
12. 11. 2021 22:04
Re: Konec
https://zpravy.aktualne.cz/…a3ae0b39bcdc2ec/

Další smůla, Rusko , Austrálie, USA nehodlají omehzit těžbu uhlí a Austrálie naopak plánuje otvírat nové uhelné doly :-) :-)
Avatar - Barrichello
12. 11. 2021 10:35
Re: Jak se do lesá volá, tak se z lesa ozýv
https://www.autoforum.cz/…ou-bidu-s-nouzi/

čínani se začínaj etablovat v RUsku, další hřebíček do rakve VW a EU :-) :-) Až se ještě víc zavedou i tam, budou expandovat i do EU, hlavně chudší země typu Rumunsko, Bulharsko, Madarsko atd atd
Avatar - Barrichello
12. 11. 2021 10:24
Re: Jak se do lesá volá, tak se z lesa ozýv
Sám seš neostalinistickej zelenej extrémista, a soudruh DonVito, Hendly a kolik má ještě dalších nicků samozřejmě taky, můžete si oba utopisti podat ručičky. jeden za 18 a druhej bez dvou za 20, bolševický neostalinistický šmoulové podporující zelené utopistické nesmysly :-)
Avatar - Barrichello
12. 11. 2021 10:22
Re: Jak se do lesá volá, tak se z lesa ozýv
Stačí aby to Čína chtěla OKAMZITE zaplatit a USA má KU*VA velkej problém.

Resp. její firmy, taky by se lehce mohlo stát, že jich bude najednou 40% čínskejch vid :-) :-) :-) :-)
Avatar - Barrichello
12. 11. 2021 10:20
Re: Konec
Je blbý bejt demagickej tupoun a LHÁŘ!!!!!

Vid bolševiku