Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen pořádá „mistrovství světa“ v úsporné jízdě

David Bureš
Diskuze (6)
Úsporná jízda může být zábavná, tvrdí Volkswagen, dokazovat to má nová aplikace.

Volkswagen začal nabízet aplikaci „Think Blue. World Championship.,“ v rámci které se hráč ve virtuálním světě snaží o co nejnižší spotřebu paliva svého vozidla. Aplikace je určena pro uživatelé iPhonů a iPadů, zahrát si ji mohou i uživatelé sociální sítě Facebook.

Hra má podle Volkswagenu zvýšit povědomí o tom, jak se dá řídit úsporně, navíc má ukázat, že řidič sám může přispět k ochraně životního prostředí.

Aplikaci je možné si stáhnout přes iTunes, k dispozici pro uživatele Facebooku je na oficiální stránce Volkswagenu na této sociální síti.

Do 16. září mohou hráči porovnávat své výsledky i s ostatními. Hra bude totiž trénovat uživatele na národní soutěže „Think Blue. Challenges.“ ve spořivé jízdě. V té se proti sobě postaví nejlepší hráči z dané země. Vítězové těchto národních kol a hráči, kteří díky svým výsledkům dostanou divokou kartou, se zúčastní mistrovství světa v úsporné jízdě. Akce s oficiálním názvem „Think Blue. World Championship 2012.“ se koná mezi 24. a 28. listopadem v Kalifornii.

Na 20 nejlepších soutěžících čeká jízda ze San Franciska do Los Angeles, na této trase bude jejich hlavním úkolem dosáhnout co nejnižší spotřeby paliva. Rovněž ale budou muset ukázat své znalosti z oblasti ochrany životního prostředí. Kdo dosáhne nejlepšího výsledku, stane se v této soutěži mistrem světa.

Volkswagen tvrdí, že toto mistrovství má dokázat, že úsporná jízda je náročná jako ostatní automobilové soutěže, zároveň je ale lepší pro životní prostředí.

Mistrovství světa v úsporné jízdě je součástí strategie Volkswagenu nazvané „Think Blue.“ Jejím cílem je stavět úsporné vozy šetrné k životnímu prostředí. Strategie tak zahrnuje vývoj účinné techniky, ale také zvýšení šetrnosti výrobních závodů Volkswagenu k životnímu prostředí.

David Bureš
Diskuze (6)
28. 6. 2012 13:21
Re: Apple
By ses divil, kolik lidí označuje dotykáče obecně za iPhony. ;-)

Je to stejný nešvar, jako označovat jeansy jako "Rifle".
28. 6. 2012 10:05
Re: Jak se jezdi vpred?
Aha, jde to mysi... >:D
28. 6. 2012 10:04
Jak se jezdi vpred?
Muze mi nekdo rict, jak se na klavesnici da jet vpred? >:D Na zacatku mi to ukaze pouzij klavesy ASD, ale to je jenom zataceni a couvani.

Ze by dalsi originalni vytvor od VW? >:-[]
28. 6. 2012 09:35
Re: Apple
To oni nepoznají... Má to dotykový display,tak je to iPhone a hotovo! >:D
Avatar - Katikakus
28. 6. 2012 09:22
Re: Apple
Ze screenshotu je kazdopadne zrejme, ze zahrat si mohou nejenom majitele iPhonu a iPadu, jak pise redakce, ale samozrejme i majitele androidich smartphonu.