Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen představí ve Frankfurtu motory 2.0 TDI CR (common-rail)

Ondřej Láník
Diskuze (201)
Nová etapa vznětových motorů TDI začne za několik málo týdnů ve Frankfurtu. Na autosalonu IAA se poprvé představí nová generace vznětových motorů se systémem vstřikování common-rail.

Prakticky všichni konkurenti už na common-rail přešli, ale Volkswagen se stále držel svým způsobem unikátního systému, ve kterém každý z válců obsluhovalo jedno čerpadlo. Emisní normy a dramatický rozvoj možností konkurenčního systému common-rail tak zřejmě ukončí v následujících letech éru zkratky TDI PD.

Prvním modelem, který motory TDI CR dostane, bude nový Volkswagen Tiguan, který ve Frankfurtu bude slavit také světovou premiéru. Turbodieselové agregáty vycházejí z původního motoru 2.0 TDI PD a budou mít i podobné výkonové parametry. Předběžné údaje hovoří o dvou provedeních 2,0 TDI CR (103 kW, 280 Nm) a 2,0 TDI CR (125 kW, 350 Nm). Na průběhy momentové křivky si musíme počkat nejméně do poloviny září. Na první svezení a spotřebu paliva v praxi pak na začátek října. Oba motory jsou již nyní připraveny plnit emisní normu Euro 5.

Volkswagen avizoval do Frankfurtu představení osmi světových novinek, rozšíření modelové řady BlueMotion o šest nových modelů a také novou studii miniautomobilu s motorem vzadu a pohonem zadních kol, jehož velikost má být menší než cokoli, co dnes Volkswagen vyrábí.

Ondřej Láník
Diskuze (201)
Avatar - Dinar
3. 8. 2007 10:51
No tak sláva...
i když z hlediska uživatelů to mohlo přijít o pár let dříve, ale buďme rádi, že se tak stalo, a že si nebudeme muset při každé jízdě Volkswagenem, Škodovkou, Audi nebo Seatem říkat, no, fajn auto, ale ten zvuk motoru 8-s ...
3. 8. 2007 09:26
Re: DOBRÁ ZPRÁVA
Vzdyt to jsem napsal, ne?
3. 8. 2007 06:00
Re: SUPERMAINSTREAM
Jo, VW je proste a jednoduse VYCHCANEJ. Chova se trzne a neplati, co nemusi. Samo sebou, ze se pak placa na chvoste, byt sebemensi zmenu k lepsimu ohlasuje svym zakaznikum spis jako mensi zazrak. Holt dobry marketing dokaze divy. I z lidove znacky udela mainstream a nekteri lide i z mainstreamu udelaj premiovku. I kdyz je temer ve vsem posledni.
2. 8. 2007 20:10
Re: DOBRÁ ZPRÁVA
2. 8. 2007 20:05
Re: DOBRÁ ZPRÁVA
Citat z recenzie jedneho mercedesu - "...(tempomat) díky chování ostatních řidičů využijete jen málokdy, neboť se vám do cesty neustále pletou kamióny nebo neuvěřitelně zmateným stylem jedoucí firemní Passaty a Octavie TDI, marně před rozjetým mercedesem vypouštějící kouřovou clonu..." - zda sa ze podobne problemy maju aj motoristicki novinari v cechach
;-) A este ma nazvi antiVW magorom, magore.