Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen prozradil, kdo má největší zájem o elektrické ID.3

Ondřej Mára
Diskuze (193)

Největší zájem vyvolal model ID.3 u mladších nadšenců do techniky, kteří překvapivě nemají žádnou předchozí zkušenost s nákupem vozu značky Volkswagen.

Volkswagen nabídl svým zákazníkům možnost složit zálohu na první čistě elektrický model ID.3 již před více než rokem, teprve minulý týden však bylo v Německu konečně možné přetavit zálohu na definitivní objednávku. A zájem měl být skutečně vysoký.

Podle informací webu Electrek se měl stát během minulého týdne model ID.3 na chvíli dokonce nejprodávanějším maloobchodním vozem na německém trhu. A tak není divu, že se automobilka pustila do výzkumu, který měl odhalit bližší informace o typickém zájemci o průkopníka elektrifikace značky.

Kdo je tedy průměrným budoucím vlastníkem VW ID.3? Podle automobilky jde především o mladší muže se zálibou v elektronice, označované jako „techie“, kteří nemají předchozí zkušenost s koupí automobilu značky Volkswagen.

ID.3 zaujalo populaci, která je zhruba o 10 let mladší, než je průměrný věk našich zákazníků. A ten se v Evropě pohybuje okolo 58 let,“ uvedl Jürgen Stackmann, šéf prodejů automobilky VW, v rozhovoru pro Financial Times.

Automobilka dále zveřejnila, že zhruba 85 % z celkem 37.000 lidí, kteří předem složili zálohu na ID.3, nemá zkušenosti s předchozí koupí automobilu této značky. A to je pro Volkswagen celkem novinka, neboť například u modelu Golf platí stejná statistika naruby: zhruba 85 % zájemců o nový Golf mělo v minulosti Golf.

Automobilka dále uvedla, že zájemci o ID.3 nejčastěji pochází z městských a příměstských oblastí (nikoliv venkova). Zájemci jsou většinou muži, kteří se popisují jako „techies“, a ID.3 bude obvykle sloužit jako druhé auto do domácnosti.

Ondřej Mára
Diskuze (193)

Doporučujeme

Avatar - rohYpnol
29. 7. 2020 17:52
Re: Mazda vs. VW
Ano, přepnul. Fiat.
Avatar - rohYpnol
29. 7. 2020 17:50
Re: Pokrok
:yes: :yes: :yes:
Avatar - rohYpnol
29. 7. 2020 17:47
Re: Mazda vs. VW
Vycházím z toho, co jsem viděl a co mi řekli. Když se vysloveně ptám, jestli to je produkční verze, a odpověď je ANO, tak nemám důvod to rozporovat. Faktem je, že připustil, že drobné změny mohou ještě nastat, ale ne co do volby materiálů.

Za mě doufám, že aspoň kvalita zpracování bude snad lepší.
Avatar - rohYpnol
29. 7. 2020 17:44
Re: Mazda vs. VW
Abych se přiznal je mi fakt dost jedno co si o tom myslíš.

ID.3 jsem naživo viděl, produkční kus. Jestli mi to věříš nebo ne je tvoje věc. Já nikoho přesvědčovat nepotřebuji.
29. 7. 2020 17:16
Re: Pokrok
Kdyz sis to precetl, mas k TOMU nejaky komentar?

Krome toho, co opakujes porad dokola?

Ne?