Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen prý ještě neměl takové problémy v zásobování, snaží se nakupovat přímo

ČTK
Diskuze (19)

Největší evropská automobilka Volkswagen ještě nepociťovala větší problémy v dodavatelském řetězci, jaké zažívá právě teď. Řekl to firemní šéf nákupu Murat Aksel. 

Podnik proto podle něj nyní uzavírá smlouvy o přímých nákupech i v těch oblastech, kde to dříve nebylo obvyklé. Informuje o tom agentura Reuters.

Video se připravuje ...

Volkswagen také vytváří databázi, která by mu měla pomoct předvídat geopolitická a přírodní rizika a také rizika v dodavatelských řetězcích. Podobnou společnost zřídila i kvůli finančním rizikům po finanční krizi v roce 2008, řekl Aksel. "Nikdy jsme nemluvili s provozovateli dolů - teď jsme s jejich obchodním modelem obeznámeni," řekl provozní ředitel Volkswagenu na konferenci organizované týdeníkem Automobilwoche v Berlíně.

Volkswagen se potýká s přesunem sil na trhu, a to z trhu, kde měl silnější slovo kupující, na trh, kde je výrobce čím dál menším a méně silným zákazníkem dodavatelů v nově velmi důležitých oblastech, jako je software. Jiné firmy podle něj objednávají milion čipů týdně nebo denně, zatímco automobilkám vystačí stejné množství na rok, což snižuje jejich vyjednávací sílu. "Pro poskytovatele softwaru nejsme velký, ale malý hráč," konstatoval Aksel.

Na otázku, jak vidí současnou situaci u dodávek čipů, Aksel odpověděl, že příští rok počítá s uvolněním. Volkswagen ale podle něj stále nedrží krok s poptávkou, některé jeho značky mají na příští rok vyprodáno.

Volkswagen je největším výrobcem automobilů v Evropě. Jeho součástí je i česká automobilka Škoda Auto.

ČTK
Diskuze (19)

Doporučujeme

27. 10. 2022 20:56
Re: Skúsenosť s VW
To je ten otvorený európsky trh a demokratické princípy v praxi.
Avatar - Hammunasakra
27. 10. 2022 07:37
Re: Re: VW dusil dodavatele jak nejvíce mohl
takže SI UŽ POCHOPIL bezva :-)

a s tím VW nebuď trapnej = co jsou zač je známo léééta = vidím že si na koncern TAKY už ZMĚNIL NÁZOR = a názor je jen (opožděně) dohnaná (ne)znalost

když sem ti PŘED LETY říkal že VW má (docela vážný) PROBLÉMy = taky si střílel tyhle svý IMBECILy IDIOTy = jako vždycky PROTOŽE TY si to v tu chvíli nevěděl nechápal https://www.novinky.cz/…e-mensi-40412834

tak teď ještě najdi koule a řekni která https://cs.wikipedia.org/wiki/Citace soudruha prezidenta kterého si (2x :-O 2 ze 2 blbě to je VÝKON :-! ) volil a máš ho za NEJ se nejvíc (ne)líbila TOBĚ (zajímavý jak často mluví lidi jako ty sami o sobě https://cs.wiktionary.org/wiki/imbecil#… rsp. https://cs.wiktionary.org/…wiki/oligofrenie#… tobě ZŠ moc nejde UŽ si vyřešil tu problematiku aut = jeden člověk vlastní 20 let nebo 4?)

já zůstávám u roku 1992 = kde má (bohužel) pravdu
Avatar - speedfred
27. 10. 2022 07:33
Re: Skúsenosť s VW
Podobné veci sa dejú aj stavebníctve na veľkých zákazkách.
27. 10. 2022 07:13
Re: Re: VW dusil dodavatele jak nejvíce mohl
Jsi v diskuzi o VW imbecile. Tak se nediv ze te nikdo nechape kdyz reagujes totalne mimo tema.
Avatar - Hammunasakra
27. 10. 2022 06:15
Re: Re: VW dusil dodavatele jak nejvíce mohl
https://cs.wikipedia.org/wiki/Citace soudruha https://www.youtube.com/watch?… kterého si TY (nejslabší článek demokracie je volič) opakovaně volil JSOU SÍLA

to tyhle 4 jsou jen (malilinkatý) VÝBĚR = která https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/…php/slovo/citace se TI líbí nejvíc?

Mě asi ta z roku 1992