Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Scirocco R: Aktuální model skončil, nový bude na jaře

Diskuze (0)
Nejostřejší verze Volkswagenu Scirocco po čtyřech letech končí. Ale už v březnu na autosalonu v Ženevě automobilka předvede jeho nástupce.

Kupé Volkswagen Scirocco R vstoupilo do prodeje koncem roku 2009. Nejrychlejší Scirocco všech dob má maximální rychlost omezenou na 250 km/h a z 0 na 100 km/h zrychlí za 6,0 sekundy. Nyní jeho kariéra končí, na spadnutí je ovšem premiéra nové verze.

Důvodem stažení tohoto modelu z nabídky je ukončení výroby motoru EA113. Scirocco R má pod kapotou jednu z jeho nejsilnějších verzí, konkrétně 2.0 TSI o výkonu 195 kW. Agregát pohání přední kola skrze šestistupňovou manuální nebo dvouspojkovou převodovku. Kromě Scirocca R se motor dané konstrukční řady montuje již jen do několika okrajových modelů, například Audi TTS. V ostatních případech už značky skupiny Volkswagen přešly u motoru 2.0 TSI na modernější konstrukci EA888 – v Golfu GTI například již s předchozí generací z roku 2009, u Golfu R s aktuální novou generací.

Na březnový autosalon v Ženevě se chystá „nové“ Scirocco, které bude faceliftem toho stávajícího. Společně s modernizací dostane toto třídveřové kupé řadu motorů EA888, které opět korunuje ostrá verze Scirocco R. Ze současných verzí koncernového dvoulitru připadají do úvahy dva již existující agregáty: 195 kW ze Seatu Leon Cupra, nebo 221 kW z Golfu R a Audi S3.

Diskuze (0)