Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Taigun: Malé SUV se základní cenou udrží pod 400.000 korun

Michal Fokt
Diskuze (32)
Malé SUV od Volkswagenu bude kratší, než Polo, pohánět jej budou tříválce jako Up! a využije podvozek Golfu.

Že Volkswagen plánuje vyrábět třetí SUV, není žádné tajemství, naznačil to koncept Taigun a produkční verze by se tak měla také skutečně jmenovat. Nyní přišel německý týdeník Auto Bild s bližšími informacemi, týkajícími se tohoto projektu.

Produkční verze by si měla odbýt světovou premiéru zkraje roku 2016, což hovoří pro ženevský autosalon a prodej by měl být zahájen takřka vzápětí. Oproti většině konkurentů by měl vůz se svou poměrně hranatou karoserií, masivním C sloupkem a chromovými ozdobami působit spíše "off-roadově" nebo chcete-li "esúvéčkově", než "crossoverově" a s délkou 3,86 m by měl zaujmout místo mezi minivozem Up! a supermini Polo, přičemž blíž bude mít ke zmíněnému subkompaktu.

Co se techniky týče, tam se wolfsburští experti na unifikaci opravdu vyřádí. Taigunu s pohonem pouze předních kol bude postaven na platformě modelu Up! a v souladu s tím se bude prodávat výhradně s tříválcovými motory. Ovšem žádnou paniku - haldexové čtyřkolky budou využívat techniku golfu a připravena tak bude široká škála přeplňovaných benziňáků s objemem do dvou litrů, bude tedy čistě na libovůli produktových plánovačů, pro jaké se rozhodnou.

V této kategorii už začíná být nyní docela plno, natož pak v roce 2016 a Volkswagen tedy čeká tvrdý konkurenční boj. Očekává se tedy, že se jeho základní cena bude pohybovat těsně pod hranicí 15.000 euro, což v českých poměrech znamená, že se dostane pod 400.000 korun.

Michal Fokt
Diskuze (32)
Avatar - Jaros71
17. 6. 2013 01:30
Už aby tady byl..
Povedené malé SUV.. :yes: :yes:
Myslím,že se bude dost líbit..ideální auto pro ženu nejen do města.. ;-)
Avatar - escorpion
15. 6. 2013 10:24
Re: Co si budeme vykládat,
Nakupovanie podľa povesti ? To by vyzeralo inak, Japonci by ovládli štatistiky a frantíci, taliani, či problémový koncern by mohli ísť na párky.
Vzhľad ? Áno, najmä ženy na to počujú. Keď sa nejakej opýtam aké má auto, odpoveď je červené :-)
15. 6. 2013 09:56
Co si budeme vykládat,
lidi technice nerozumí a nakupují auta podle "pověsti" a hlavně vzhledu. Pokud Taigun nedomrví při "katování kostů", bude to bomba. Žádné fluidní vlnobití, u kterého má pozorovatel pocit, že designér byl na drogách. Krásně ostré tvary a masivní blatníky. Výrazný styl, který nic nekopíruje. Tohle zaručeně zabere. V té žluté barvě tady po stránce designu není chyba, to auto vypadá přesně tak jak se od SUV čeká. I když nejsem zrovna příznivcem koncernu, tohle se VW povedlo. Jen doufám, že přijde na trh dřív.
Avatar - escorpion
15. 6. 2013 07:45
Re: Lovely!
A najlepšie s DSG. To bude pre majiteľa "výhra". Stačí si prečítať články o DPF, či zvolávačkách o úžasnom automate po celom svete.

Pokiaľ to bude v záruke ok, ale ta skončí ešte skôr ako sa majiteľ s autom zžije :no:

P.S. Napr. Dacia 3 roky, renault 5 rokov, ale najlepší koncern na svete, ktorý chce byť v roku 2018 jednotkou, dáva iba zákonné 2 roky. Trochu slabé na takú "kvalitu" a dnešnú dobu...

Inak v práci máme túto kvalitu v priamom prenose a tragédia. Po pár mesiacoch svietiace kontrolky motora TDI a pod. Predtým hyundai, opel, honda bez problémov. Ďakujem, autá z Wolfsburgu nechcem :no: Hlavne, že Winterkorn zhrabne pod miliardy eur na odmenách.
15. 6. 2013 07:35
Re: Lovely!
VW Taigun pod kapotou zážehový tříválec 1,0 TSI o výkonu 81 kW a točivém momentu 175 Nm. Avšak opravdová krása tohoto motoru je to, že VW dává jeho čísla spotřeby paliva na 4,7 l na 100 kilometrů :-! [odkaz]

Diesel bude ve stejném zastaralé vznětovým motorem, takže diesel na tom nebude o mnoho lepe. ... jako svina...a teď si kupují jínej diesel abych si zkusil udělat agregát olejové na chatu. >:D