Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Tiguan Allspace: Kodiaq z Wolfsburgu na první fotkách

David Bureš
Diskuze (16)
Na začátku léta 2017 vstoupí na trh natažená verze Volkswagenu Tiguan. Ta bude mít shodný rozvor se Škodou Kodiaq.

Volkswagen na nadcházejícím lednovém autosalonu v Detroitu představí novou karosářskou verzi SUV Tiguan. Bude se jednat o natažené provedení, které nabídne prostor pro tři řady sedadel. Do prodeje má vůz vstoupit v květnu 2017.

Na internetu již kolují první fotografie zcela odhaleného Tiguanu „XL“, které potvrzují dřívější zprávy, že oproti výchozí pětimístné verzi se novinka odliší vlastně jen nataženou karoserií. Základ designu je shodný, na fotografiích si ale všímáme poupraveného předního nárazníku.

Z boku jsou patrné natažené zadní boční dveře a jiná linie oken. Nová verze je proti té dosavadní o 220 mm, celkově tak na délku měří 4.706 mm. Spolu s tím se o 110 mm natáhl rozvor, výsledkem je tak rozvor shodný se Škodou Kodiaq – 2.791 mm.

Díky nárůstu rozměrů natažený Tiguan pojme třetí řadu sedadel, což dosavadní varianta nezvládne.To je také hlavní novinka kabiny prodlouženého SUV, palubní deska byla převzata z běžného Tiguanu.

Prodloužený Tiguan je určen především pro americký a čínský trh, prodávat se ale bude i v Evropě. Zatímco u nás bude nabízen pod označením Tiguan Allspace, třeba v Číně to bude Tiguan. To ostatně dokazují uniklé fotografie, na nichž je vyobrazena právě čínská varianta.

David Bureš
Diskuze (16)
20. 12. 2016 20:27
Re: pestrost článků
protoze zrovna onanujes a nechce te rusit
20. 12. 2016 19:15
No emotions ...
Sterilní záležitost, trošku nuda. Neříkám, že je to špatně, ale ani dobře... hmmm ;-\
20. 12. 2016 17:55
Re: pestrost článků
A proč tedy nediskutuješ?
20. 12. 2016 17:24
Re: Ja bych
Taky se mi nejvíc líbí Golf a na CC jsem zvědav. Má být i shooting brake. Ale přitom to na mě působí, že MB CLS (vím, jiná třída) už nějak vyčpělo..
Ale z dvojice Tiguan XL vs Kodiaq mi přijde hezčí Škodovka.
Avatar - Joky
20. 12. 2016 17:23
Re: pestrost článků
protože se to tady jmenuje diskuze a ne jak se mylně domníváte hromadné onanování na téma VW a spol.