Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Tiguan Coupé dorazí i ve sportovní verzi R

David Bureš
Diskuze (14)
Sportovně laděné SUV s třistakoňovým motorem pod kapotou se má na trhu objevit zhruba za tři roky.

Druhá generace SUV Volkswagen Tiguan se bude prodávat hned ve třech verzích. Vedle té základní se hovoří ještě o prodloužené a sportovní. Chystaný Tiguan Coupé bude sportovní nejen svým vzhledem, ale také technikou pod kapotou.

Tiguan Coupé totiž má být nabídnut také ve sportovní variantě s přídomkem R, která svým laděním naváže na Golf R. O pracích na takovém modelu informoval britský magazín Autocar.

Vrcholná verze Tiguanu Coupé má být poháněna přeplňovaným benzinovým dvoulitrem, jehož výkon se má podle Autocaru pohybovat okolo hranice 300 koní (221 kW). Křivka točivého momentu má vrcholit někde kolem hodnoty 380 N.m.

Tiguan Coupé R má kombinovat zážehový čtyřválec se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou a pohonem všech kol. Podle zdrojů britského časopisu nebude chybět ani vektorování točivého momentu.

Udávané parametry dokazují, že se Tiguan Coupé R bude chtít měřit s těmi nejvýkonnějšími kompaktními SUV luxusních značek. Mezi konkurenty chystaného SUV mají patřit takové modely jako Mercedes-AMG GLA 45 a Audi RS Q3, případně teprve plánované BMW X2 M a Range Rover Evoque SVR. Ambice Volkswagenu měřit se s těmi nejlepšími ostatně dokazuje i plánovaný Golf R 400, který by se mohl stát nejvýkonnějším hot hatchem na trhu.

Druhá generace Volkswagenu Tiguan se podle všeho ukáže již na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem s tím, že její prodeje odstartují příští rok. V roce 2016 se představí i prodloužený Tiguan XL se sedmimístnou kabinou, o rok později má následovat sportovně střižený Tiguan Coupé (možná nazvaný Tiguan CC). Vzhled novinky se má inspirovat designem konceptů Cross Coupé a CrossBlue Coupé, jejím základem bude platforma MQB.

David Bureš
Diskuze (14)
Avatar - AUDIRS6
14. 8. 2015 20:11
Re: Tiguan R
je len otazka prestize a emisnych kôt, ci by sa im chcelo do toho picnut novu VR6 3.0 TFSI ;-)
Vzhladom na to, kolko je ale mozne este vyzmykat z toho 2-litra, a ze je to SUV defakto mainstreamovej nizsej strednej triedy, tak tam viacvalec neocakavam.
Teoreticky pre US a Čínsky trh...Tam zase ale bude to väcsie SUV na MQB-cku ( velkost cca Touaregu, len lacnejsie - preto motory priecne a pravdepodobnost VR6 pod kapotou blizka istote ;-) )
Avatar - white label
14. 8. 2015 18:31
Re: Guláš
Už Octavia 4x4 (I. g. 2001) liftback byla zvednutá verze s větší světlou výškou...
Avatar - white label
14. 8. 2015 18:25
Re: Guláš
[odkaz]
Avatar - MichalSVK
14. 8. 2015 16:52
Re: Guláš
Bohuzial bol... Volvo S60 cross country
Avatar - Ozzman
14. 8. 2015 16:04
Re: Guláš
No, ale Zvýšený sedan tu ještě nebyl! >:D