Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen tvrdí: e-Up! bude konkurencí BMW i3

Jan Mička
Diskuze (14)
Volkswagen má s novými elektromobily opravdu velké ambice. Minivůz e-Up! má dokonce přilákat zájemce o BMW i3.

Automobilka Volkswagen, která se chce stát největší na světě, nasadila nový e-Up! proti BMW i3 záměrně. Dle předpokladů totiž zákazníci sáhnou raději po levnější alternativě, navíc se stejným dojezdem na jedno nabití (160 km).

Zatímco cena BMW i3 byla v Česku stanovena na 950.000 korun, Volkswagen e-Up! by měl stát přibližně o 250 tisíc méně (cena v ČR ještě nebyla stanovena). Vozidla jsou na tom navíc s velikostí dost podobně.

Mimo e-Up! má však Volkswagen ještě jeden trumf v rukávu, který pravděpodobně zafunguje víc, než příznivější cena Upu. Příští rok na jaře totiž na silnice vyjede Volkswagen e-Golf, který by se měl cenou vyrovnat právě BMW i3. Vetší rozměry, delší dosah na jedno nabití a levnější servis by mohly mnichovskému výrobci zasadit tvrdou ránu.

Jan Mička
Diskuze (14)
6. 9. 2013 11:43
Re: Down!
To by mne zajímalo, co do ní asi přidávají. Asi nějakou přísadu co zmiňuje "T613" >:D :-!
6. 9. 2013 10:36
VW lepsi BMW?
No, to urcite >:D
6. 9. 2013 01:13
Down!
V kantine Das Auto zjavne varia vtipnu kasu. Tolko humoru z marketingu, sa len tak nevidi.
5. 9. 2013 21:15
Re: Ten, kdo si jde pro i3 ......
Těžko říct, co tím Kerbs myslel. Zní to směšně, ale když pomineme lidi, kteří chtějí konkrétní značku, cílová skupina není zase tak velká. A určitě se najdou lidé, kteří dají přednost levnějšímu (a horšímu) produktu. Vzhledem k tomu, že jde o auta primárně pro městský a příměstský provoz, si nejsem jistý, jak moc tu budou fungovat tradiční segmenty - trh je relativně malý a není na něm mnoho modelů, navíc jsou typicky relativně drahé. Pozicovat se tak mohou (minimálně v Německu). Uvidíme, jestli tahle strategie bude fungovat.

PS: Na tomhle článku není ani tak pohoršující, co řekli u VW, ale styl pana Mičky. Jak je u něj ostatně zvykem. Je to prostě takový bulvární úderník.
Avatar - T613
5. 9. 2013 20:23
Re: Up!...
to vždy záleží na pozorovateli a jaké zrovna bere halucinogenní drogy