Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen ukazuje model T6 California na prvních fotografiích

Ondřej Chamilla
Diskuze (29)
Vrcholem nabídky mezi dodávkami T6 je již tradičně obytný vůz California. Nyní se na něj můžete podívat na prvních fotografiích, důležitější je však v tomto případě interiér.

Nedávno představený Volkswagen T6 ve verzi Transporter, Caravelle a Multivan nyní oficiálně dostal čtvrtého do party, obytnou Californii. Vůz přijíždí s manuálně výklopným stropem, žaluziemi a sedmi sedadly. Nechybí mu ani piknikový stůl a rozkládací židle, které jsou namontované do víka zavazadlového prostoru.

Takto vypadá základní varianta, můžete si však pořídit i dvě lepší verze. California Coast již obsahuje malou kuchyňku, dřez, dvě plotýnky a 42 litrovou chladničku. Uvnitř vozu najdete rovněž lepší nábytek z hliníku a dřeva.

Vrcholem pak je varianta California Ocean. Ta nabízí navíc ještě elektricky výklopnou střechu vozu, dvojitá okna, stmívatelné diodové osvětlení a dodatečně vytápěné sezení.

Vůz pak má být nabízen v široké škále dvoulitrových naftových i benzinových motorů. Nejsilnější jednotky přitom dosahují výkonu 150 kW, ať už se jedná o Bi-TDI či TSI. V České republice ještě nová California nemá své ceny, v Německu však začíná na částce 41.430 eur, což v přepočtu dělá zhruba 1.130.000 Kč.


Ondřej Chamilla
Diskuze (29)
14. 6. 2015 11:51
Re: jednou bych chtel :D
Chtěl jsem koupit taky. Přes inzeráty na netu to byl samej podivnej kus. Rozhodně lepší autobazar, tam věděj na co si dát pozor.
12. 6. 2015 10:54
Re: Hľadá sa kupec
Možná neviděl (stačí se podívat do konfigurátoru), ale v Německu stojí žebrák (plecháče, nelakované nárazníky) cca. 40.500 €. Nebo chceš říct, že na Slovensku máte za 39 tisíc rozumně vybavené Marco Polo ACTIVITY?

Kdo ví, jak velký rozdíl ve výbavě bude. To je celkem podstatné, když se ptáš, proč by někdo koupil za 41 tisíc VW místo MB.
12. 6. 2015 10:50
Re: Hľadá sa kupec
Výhodou je i kultivovanost, i když za tu zaplatíš v palivu. Z hlavy nevím, jaký je tam rozdíl v ceně, ale nabízí snad jen 150 kW, takže to nejlevnější nebude.
12. 6. 2015 10:43
Re: Hľadá sa kupec
Samozřejmě, že je to věc záruky, ale ta je dvouletá, ne šestiletá. Můžeš si samozřejmě připlatit za rozsáhlejší balíček a delší záruku. Což mě vede zpět k tomu, že bych tomu neříkal bezplatný servis na šest let. Výhoda to je, bez diskuze.
12. 6. 2015 09:28
Re: Hľadá sa kupec
Nás už ve vw servisu taky dost dobře znají. >:D