Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Buses uvádí nový podvozek pro patrové autobusy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Buses představila nový podvozek B8L s motorem Euro 6. Novinka cílí především na asijské a tichomořské trhy, kde bude využívá pro stavbu velkokapacitních patrových autobusů.

Společnost Volvo Buses uvedla nový podvozek B8L s motorem Euro 6 a karoserií patrového autobusu pro městskou hromadnou dopravu koncem ledna letošního roku v Hongkongu v rámci zdejší zastávky jachtařského závodů Volvo Ocean Race.

Nový třínápravový podvozek B8L je vyráběn ve švédském Borås a byl před uvedením na trh důkladně otestován v náročném městském provozu Hongkongu a Singapuru. Novinka v nabídce své značky nastupuje na místo podvozku B9TL. Ten má v oblasti Asie a Tichomoří na svém kontě více než 4000 prodaných exemplářů.

Společnost Volvo Buses uvádí podvozek na trh s osvědčeným osmilitrovým motorem D8K v provedení Euro 6 o výkonu 258 kW (350 k) a točivém momentu 1400 N.m od 1200 do 1600 otáček za minutu. S pohonnou jednotkou je spojena plně automatická převodovka ZF 6AP1600C.

Podvozek B8L rozvíjí zaměření společnosti Volvo Buses na dosažení co nejvyšší úrovně aktivní i pasivní bezpečnosti a disponuje ve standardní výbavě řadou asistenčních systémů. Nechybí mezi nimi ESP, EBS, omezovač zrychlení nebo pomoc pro start a rozjezd v kopci.

Společnost Volvo Buses v souvislosti s uvedením podvozku B8L již zahájila školení pro prodejce, distributory a operátory pro Asii a Tichomoří, aby zde byl správně podpořen prodej vozidel s motory v provedení Euro 6.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)