Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo: Nic menšího než řada 40 nebude

Michal Fokt
Diskuze (8)
Švédská automobilka má jasno - kompaktní modely jsou ideální základ nabídky, s návratem C30 se nepočítá

Volvo postupně obměňuje svou modelovou paletu, momentálně je velmi silné co se horního okraje nabídky týče a před pár týdny se automobilka pochlubila též (poněkud kontroverzními) koncepty nové generace kompaktní řady 40. V souvislosti s ní se hovořilo také o tom, že Volvo zvažuje návrat typu C30 coby nejmenšího automobilku v nabídce.

Ale není to tak, minimálně tedy podle slov Hakana Samuelssona, který by o tom měl coby šéf automobilky Volvo něco vědět. Švédský manažer v rozhovoru pro americký Car and Driver vyloučil, že by Volvo chystalo auto menší, než kompaktní trio V40, S40 a XC40. Dá se to vcelku pochopit, Volvo se zaměřuje hlavně na USA a Čínu, kde auta této velikosti představují spodní okraj toho, co zákazník očekává od prémiové značky a pár prodaných kusů subkompaktního modelu v Evropě za tu snahu (a vynaložené peníze) nestojí.

Faktem je, že Volvo slibovalo také nějaký trochu emotivnější model, podporující image značky a stylové C30 by se k tomuto účelu přímo nabízelo, jenže švédská značka s něčím v tomto duchu počítá nejdříve ke konci dekády a není vůbec vyloučeno, že onen tajemný projekt bude elektrický a tedy odpovídajícím způsobem naceněný. Vše tedy nasvědčuje tomu, že opravdové emoce dodají značce spíše kreace dvorního úpravce Polestar.

Michal Fokt
Diskuze (8)
31. 5. 2016 19:00
Re: A není to jedno?
hmmm odvážné tvrzení ;-)
Avatar - Pekelná Micinka
31. 5. 2016 15:03
Re: Zbytocna ciarka
>:-[]
Avatar - Glaukos
31. 5. 2016 14:49
Re: A není to jedno?
Volva nejsou drahá
31. 5. 2016 11:23
A není to jedno?
Slušný motor tam stejně nedají a cena bude vysoká ;-)
31. 5. 2016 10:42
Re: Zbytocna ciarka
[odkaz]