Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo S60L: Delší rozvor pro Čínu

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Automobilka Volvo představila model S60 s prodlouženým rozvorem, přinášejícím výrazné zvýšení podélné prostornosti pro zadní pasažéry.

Novinka je oproti standardnímu provedení delší o 80 milimetrů, rozvor tak narostl na úctyhodných 2856 mm. To je mimochodem o 21 milimetrů více, než v případě vlajkové lodi, sedanu S80. Vzhledem k tomu, že novinka byla představena na autosalonu v čínském Kantonu, je jasné, pro jaký trh ji Volvo připravilo.

Prodej na jiných trzích je vysoce nepravděpodobný, do Česka se dle vyjádření českého zastoupení určitě nedostane. Situace je tak stejná jako u jiných sedanů střední třídy, prodloužených výhradně pro čínský trh. Vzpomeňme například na prodloužené BMW řady 3 nebo Infiniti M. Proč tomu tak je? Na zadních sedadlech cestují zpravidla ti nejváženější členové rodiny, tedy rodiče či prarodiče, přičemž úcta k nim velí dopřát těmto pasažérům co nejvíce komfortu. Ostatně, nemusíme ani chodit příliš daleko: automobilka Škoda má pro Číňany prodlouženého Yetiho.

Pod kapotou prodloužené verze by měly být dvoulitrové čtyřválcové benzinové motory o výkonu 147 a 177 kW plus, jako vrchol nabídky, řadový třílitrový zážehový šestiválec o výkonu 220 kW. Ten jsme donedávna znali i v Evropě pod označením T6, od letošního roku jej v nabídce nahradil přeplňovaný čtyřválcový dvoulitr. Základní cena za dvoulitr o výkonu 147 kW je stanovena na 220 tisíc yuanů, tedy asi 726 tisíc korun, v prodeji se vůz objeví v průběhu prosince.

Aleš Jungmann
Diskuze (0)