Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo S90 bude vyráběno v Číně

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Volvo i s ohledem na skutečnost, že patří pod křídla Geely, hodlá rozšiřovat svou produkci v čínských podnicích a dalším ze zde vyráběných modelů se má stát připravovaný sedan S90.

V současnosti se v Číně vyrábějí již tři zástupci značky Volvo. Pod označením XC Classic, vzniká od září 2014 v Ta-čchingu první generace XC90. Z bran závodu v Čcheng-tu vyjíždějí SUV XC60 a také prodloužené sedany S60L.

Všechny tyto vozy jsou určeny výhradně pro čínský trh. První výjimkou se má v příštím roce stát Volvo S60L, o nějž je zájem na severoamerickém trhu, kam také zamíří. Prvním skutečně globálním modelem značky Volvo vyráběným v Číně a nabízeným i na dalších trzích se má ovšem stát připravovaný nástupce modelu S80, který ponese označení S90.

Důvodů pro vyšší číselné označení novinky je rovnou několik. Cílem je nepochybně sjednocení statusu vozu s XC90 a Volvo chce rovněž poukázat na vzestup modelu a jeho ostřejší namíření proti evropským, japonským a americkým luxusním značkám.

Výroba nového Volva S90, stojícího na modulární platformě SPA, má probíhat v Ta-čchingu.

Tento závod založený v září 2013 má v současnosti okolo 700 zaměstnanců a disponuje roční kapacitou 80 tisíc jednotek a pochopitelně i on dodržuje globální kvalitativní normy a používá standardizované výrobní metody.

V delším časovém horizontu a také v souvislosti s produkcí modelu S90 nejen pro čínský trh se v Ta-čchingu počítá s navýšením roční kapacity až na 200.000 vozů. Kvalita v Číně vyrobených vozů má pak být podle zástupců automobilky Volvo na té nejvyšší úrovni.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)