Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo v Ženevě: Jachtařská a černá edice stávajících modelů

David Bureš
Diskuze (0)
Švédský výrobce na ženevském autosalonu ukáže tři modely edice Volvo Ocean Race a dva modely „černé“ edice.

Volvo postupně odhaluje, co bude vystavovat na svém stánku na nadcházejícím autosalonu v Ženevě. Hlavní hvězdou bude nový koncept naznačující podobu budoucích modelů značky. Vedle něj se představí speciální edice stávajících modelů.

Edice Volvo Ocean Race odkazující na slavný jachtařský závod kolem světa jsou už dlouholetou součástí modelové palety Volva. Nově bude nabídnuta pro model V40 (včetně zvýšené verze V40 Cross County), opět se jí dočkají i loni modernizované modely V60 a XC60.

Tyto modely budou dostupné ve čtyřech barevných provedeních. Chybět samozřejmě nemůže modrá Ocean Blue II, dále nechybí stříbrná Bright Silver, černá Black Sapphire a bílá Crystal White. Celek doplňují sedmipaprsková kola Portunus, která jsou u V40 17palcová, u V60 a XC60 pak o palec větší.

Vozy edice Volvo Ocean Race se liší také speciálním interiérem. Kožené čalounění doplněné o oranžové prošívání a oranžové logo Volvo Ocean Race je černé, nebo světlé. Specialitou je dále dekorativní obložení a kryt zavazadlového prostoru, který je u modelů V60 a XC60 ozdoben mapou trasy závodu Volvo Ocean Race.

Nové varianty se dočkají také modely V70 a XC70, provedení Edition je určeno pro zákazníky hledající okořeněný vzhled a lepší jízdní vlastnosti. „U modelu V70 byly vyslyšeny žádosti řidičů o snížený podvozek a model XC70 bude vůbec poprvé možné vybavit dynamickým podvozkem,“ přibližuje novinky těchto aut Anders H. Gustavsson, viceprezident oddělení speciálních vozidel v automobilce Volvo.

Oba vozy dále dostaly černé detaily. U V70 se jedná o žebra mřížky chladiče, kryty vnějších zpětných zrcátek, lemování bočních oken a dekorativní prvky na dveřích zavazadelníku, případně příplatková, 17palcová nebo 18palcová kola. Na XC70 jsou černá 18palcová kola s výřezy v provedení diamond cut dodávána standardně.

Černé prvky najdeme také uvnitř. S černým koženým čalouněním kontrastuje krémové prošívání. Dynamický vzhled podtrhují sportovně laděné pedály.

Výroba aut obou edic bude zahájena letos na jaře. Automobilka očekává, že během letošního a příštího roku prodá 16 tisíc vozů ve verzi Volvo Ocean Race. Duo edic V70 a XC70 má mít podle plánů značky na kontě 15 tisíc prodaných aut během následujících tří let.

David Bureš
Diskuze (0)