Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo XC90 First Edition: V Česku za 2,47 milionu korun, zásoby se tenčí

Jan Mička
Diskuze (35)
Volvo XC90 nové generace si již můžete objednat. První edice stojí skoro 2,5 milionu a zásoby se tenčí.

Nová generace Volva XC90 se oficiálně představila teprve minulý týden, a přestože si automobil ještě ani neodbyl svou výstavní premiéru (ukáže se za měsíc v Paříži), objednat si jej můžete již nyní. Švédská automobilka totiž vydala zcela exkluzivní edici First Edition, která nabízí to nejlepší z nabídky, je omezen počtem 1927 kusů a tomu odpovídá také základní cena – na českém trhu je vůz k mání za 2.470.000 Kč.

Fyzicky si automobil bohužel prohlédnout nemůžete. Veškeré objednávky se vyřizují přes internet a zákazníci si dokonce mohou vybrat pořadové číslo vozu. Zásoby vozů se však tenčí – aktuálně je jich v nabídce už jen osm. Většina z automobilů je však pouze rezervována a je docela možné, že si někteří ze zákazníků své rozhodnutí ještě rozmyslí.

To by ale na druhou stranu byla docela škoda. Pod kapotou exkluzivního Volva XC90 totiž pracuje vznětový čtyřválec D5 Drive-E, který v nabídce nahradil tolik opěvovaný pětiválec s výkonem 200 koní. Nový agregát je o 25 koní silnější, spolupracuje s automatickou osmistupňovou převodovkou Aisin a v průměru by si neměl říci o více než 5,8 l/100 km.

Volvo XC90 First Edition poznáte velmi lehce – vůz dostal černé lakování Onyx Black, individuální štítek s pořadovým číslem na zádi a vnitřních prahových lištách a především plnou výbavu, která zahrnuje čalounění kůží Nappa, ručně opracovávané obložení z ořechového dřeva , odvětrávaná sedadla, dotykový dvanáctipalcový displej na středové konzole nebo systém Volvo On Calls, díky kterému můžete automobil kontrolovat přes mobilní telefon bez ohledu na tom, kde se právě nachází. Tím ale konektivita nekončí – Volvo XC90 First Edition je totiž vybaveno Wi-Fi hotspotem, který umožní připojení externích zařízení pro pohodlné surfování po internetu.

Jan Mička
Diskuze (35)
5. 9. 2014 16:40
Hmmmm.............
Takto negatívnu diskusiu som už davno nečítal ;-\ .... no rád by som sa dozvedel, že čo je to RR s ktorým to tu tak vehementne porovnávate. A mimochodom na výber bol aj benzínový motor T6 s 320hp takže neviem prečo to tu tak osočujete ked ste to auto ani jeden z vás neskúšali a nevideli...ale 100 ľudí 100 chutí
5. 9. 2014 10:25
Re: Úkol zněl jasně...
Neviem ako na Slovensku, ale tu u nás svieti slnce a vypadá to na pravdu krásny deň. Človek sa môže iba smiať a tešiť sa na víkend .o)

Mám tu rozprávku o tom, jak užívateľ zane dneska vstal levou nohou .o)

Šest ráno, budík... Zane se probudil, opláchl obličej, vytáhl z lednice paštiku a pustil PC. Již od probuzení je v jeho tváři vidět smutek a žal. Rád by, aby vše bylo jinak, lepší, ale prostě to dnes nepůjde. Toš, alespoň si trošku uleví a své negativní náladě upustí páru na Auto.cz. Ha, uživatel zelizd se snaží být vtipnej! Tu máš ty čehúň jeden, co si zasloužíš. V ten moment mu zaskočí rohlík s paštikou a zane se div neudusí. Chudák jeden. Snad to zítra bude lepší. :-)
Avatar - sushi7474
5. 9. 2014 09:31
Big fail....
2,5 mega je cca 100.000 eur? Ak to nie je nejaka tlacova chyba, tak napriek asi inej cielovke volva, je kazda alternativa v tejto cene od Porsche, MB, BMW, RR lepsia...
5. 9. 2014 07:37
Re: Úkol zněl jasně...
-> autorevue . cz -> Volvo XC90 First Edition je téměř vyprodané. V ČR stojí 2 470 000 Kč

"Zájemci si mohou vybrat své konkrétní číslo z limitované série, už teď ale na výběr mnoho automobilů není. Abychom byli úplně přesní, v době psaní tohoto článku bylo volných posledních devět čísel. Všechna ostatní již jsou prodána nebo alespoň rezervována."

Aj na dnes máš nejakú rozprávku?
Avatar - salamoon
4. 9. 2014 21:53
fail
vysolit take peniaze (a je jedno v akej krajine a v akej mene, vsade to bude asi obdobne az na usa), a kupit auto takto na slepo, bez vyskusania, osahania a testovacej jazdy.... v tom volve im dobre prepina. :no: