Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo XC90 obstálo v novém crastestu IIHS

Michal Fokt
Diskuze (22)
Nový "Small Overlap Test" amerického IIHS dělá problémy i nejnovějším autům, více než dekádu staré Volvo XC90 jej ale zvládlo na výbornou.

Jak jistě víte, americká Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) rozšířila nárazové testy o nový, s malým přesahem přední části. Jedná se prý o nejčastější případy čelních střetů s nejhoršími následky a je tedy důležité vědět, jak se auta v této modelové situaci chovají a jak dokážou ochránit posádku.

Skeptici tvrdí, že jsou auta šitá crashtestům na míru a nový test bohužel potvrzuje, že tomu tak ve spoustě případů opravdu je. Dá se říci, že většina aut a to i těch nejnovějších, má s tímto "Small Overlap" testem značné potíže, vyhořely třeba i největší novinky Toyoty Corolla a RAV4 a takový Passat CC při něm dokonce přišel o dveře.

O to více překvapí výsledek Volva XC90, švédského SUV vyráběného už od roku 2002, které má před sebou už jen jeden, poslední rok života. Tento automobilový kmet totiž rozhodně ukázal, že bezpečnost u Volva není jen prázdným slovem. Crashtest s malým přesahem XC90 zvládlo s hodnocením Good, tedy nejlepším možným a díky tomu se může chlubit oceněním Top Safety Pick+, udíleným právě autům, která úspěšně zvládnou i nové testy, tedy přesněji řečeno si odnesou ze čtyř oblastí z pěti známku Good a ta poslední nesmí být horší, než Acceptable, tedy druhé nejlepší. Jak se s novým crashtestem vypořádalo třeba to vaše auto si můžete ověřit na webu IIHS.

Michal Fokt
Diskuze (22)
Avatar - eLzyx
11. 11. 2013 10:02
Re: Nahoda
podívej se pořádně - ten disk se roztříštil, jak kdyby byl z ledu
10. 11. 2013 19:35
Volvo
"...where safety is not priority but necessity." ;-)
Avatar - Sumi2000
9. 11. 2013 19:04
Re: Tedy klobouk dolů..
No nevím , Volvo už dal strýc raději z domu..
Po 2 letech co bylo v servisu každou chvíli..
Tolik závad na Mercedesu nikdy neměl..ani za 6 let! >:D
Volvo bylo kdysi pojmem kvality a bezpečnosti..a zůstala jen ta bezpečnost. :no:
8. 11. 2013 17:57
Re: Nahoda
Ten disk zustal cely, guma taky pomuze odrazu i kdyby se to auto posunulo jen o 1 cm bokem, tak uz to vysledek ovlivni. A nemyslim, ze by se to kolo utrhlo pokazde stejne.
Avatar - Aladeen
8. 11. 2013 17:22
Vieme
U Volva vieme za čo si človek platí :yes: