Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo XC90 pro rok 2015 naznačeno na prvních snímcích

Michal Fokt
Diskuze (9)
Modelový rok 2015, jenž přinese novou generaci velkého SUV Volvo XC90, se kvapem blíží a Volvo se pochlubilo jeho prvními obrázky, které ukázalo novinářům při představení studie novodobého kupé P1800.

Dneska máme na auto.cz "volví den". Dvě novinky, týkající se švédské automobilky, v jednom dni, to se nestává moc často. Takže pokud už jste se pokochali studií kupé a držíte palce, aby se Volvu podařilo dovést tento projekt, navržený mimochodem exšéfdesignérem Škodovky, do zdárného konce, máme tu pro vás další bombu - první obrázky nové generace velkého SUV XC90.

To se chystá na MY2015, což znamená, že se začne prodávat přibližně za rok, což současně znamená, že produkční verze bude představena někdy na přelomu roku, ať už v Detroitu nebo v Ženevě. Není tedy divu, že si nás Volvo začíná připravovat už teď. Novinářům při prezentaci zmíněného kupé ukázala první obrázky, které nás seznamují s asi nejvýraznější markantou nového modelu - denními LED ve tvaru ležícího písmene T, které se stane na několik dalších let jednoznačným poznávacím znamením automobilky.

Zdá se, že neméně atraktivní design se chystá i pro zadní svítilny, něco takového bylo doposud výsadou konceptů a pokud se toto řešení dostane do série, klobouk dolů za kuráž. Další zářící prvky na přídi už budou patrně pouze zvýrazněním charakteristické masky chladiče a nového korporátního designérského řešení spodní části nárazníku. Pokud lze soudit z dostupných obrázků, zbytek vozu si ponechá tradiční design XC90, jenž bude pouze patřičně "učesán".

Na obrázcích můžete vidět také příď nástupce současného S80 a neméně sebevědomé řešení jeho zadních svítilen. Ten přijde na řadu poté, co bude na trh uvedeno XC90.

Michal Fokt
Diskuze (9)
Avatar - Bubáq
2. 9. 2013 06:42
Mám trochu obavy...
Prostudoval jsem snímky a přepadly mě obavy. Obavy o to, aby se dosavadní styl nastolený Stevem Mattinem zcela nevytratil. Copak byl Thomas Ingenlath nositelem dynamického designu u škodovky?!
Hrátky s tvarem diodového pásku denního svícení mi přijdou nanejvýš směšné... Stačí si uvedomit, že existuje jen omezený počet designových řešení, která mohou podpořit dynamický vzhled, nebo noblesní dojem... A ta ostatní řešení, ta jsou jen do počtu, vytvořená jen a jen pro to, aby se cosi na voze odlišovalo od konkurence. A do této škatulky- podle mého- patří "ležící písmeno T" Thomase Ingenlatha. Je to trapné řešení, nic více. Pro řešení zadních světel nemám připomínek.
A co bych si asi tak představoval? Aby se zcela nevytratil styl, který se objevil u studie Universe... Ta byla tím pravým pro Volvo! (A nepotřebovala ani ležící téčko, aby byla krásná a zároveň charakteristická pro Volvo).
Tentokrát :-(
Avatar - Iv8
30. 8. 2013 12:43
Re: XC 2015
Design bude dle mého vkusu špičkový, počkejme si na motory. Volvo je na dobré cestě. Jde to sice pomalu, ale jistě. Jelikož se stávající XC90 prodává víc jak deset let,
tak si v klidu ještě dva počkáme. Věřím, že to bude stát za to.
30. 8. 2013 11:02
Re: valecne maluvky
kdepak, H/K to maji takovy rekl bych "ukonceny" a relativne kompaktni. Zdaleka nejhorsi jsou AUDI, to je teprve opravdova hruza...
30. 8. 2013 08:52
valecne maluvky
me osvetleni nekterych aut připomínaji valecne malovani indianu, kteří jdou do boje.
nekdy se skoro leknu, co to na me v protismeru jede a skoro se bojim, ze me to sezere.
nejagresivnejsi me ted prijdou fordy a korejci hnujdaj nebo kia, ty auta nejsem shopny rozlisit. predpokladam, ze brzo zacnou menit i barvy podle nalady a to pak nebude radno na silnici vyjizdet nebo vychazet...
30. 8. 2013 08:41
Re: XC 2015
:yes: