Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vozům Tesla se už konečně nebudou plašit stěrače. Elon Musk přiznal chybu

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Nová aktualizace software dává řidiči plnou kontrolu nad stěrači prostřednictvím kolečka na volantu.

Tesla vydala novou bezdrátovou aktualizaci pro Model S a Model Y, která přináší dlouho očekávané vylepšení. V rámci software verze 2023.20 totiž řidiči konečně dostávají možnost přístupu ke kompletnímu nastavení stěračů prostřednictvím ovladače na volantu bez nutnosti stěrače aktivovat a upravovat jejich nastavení přes obrazovku infotainmentu.

Odemknout video

V předchozí verzi software (2023.12) umožnila Tesla řidiči ovládat rychlost stěračů pohybem kolečka na volantu vlevo a vpravo, tato funkce však byla dostupná pouze po aktivaci stěračů. Řešením přitom nebylo ani aktivování automatických stěračů, které se poměrně rychle staly terčem kritiky, na kterou reagoval i Elon Musk.

V reakci na videa, kdy elektromobily Tesla spouští stěrače i za slunného dne, se Musk prostřednictvím Twitteru omluvil za funkci automatických stěračů a přiznal, že jde o jednu z posledních neurálních sítí, kterou čeká vylepšení. Systém stěračů tak nově nebude pracovat s informacemi jen z jedné kamery, ale využije záběry z kamer kolem celého vozu.

Už by se tak neměly opakovat situace, kdy vůz spustí stěrače například kvůli hmyzu na čelním skle za jasného dne, případně v reakci na silné umělé osvětlení během noci. Díky možnosti kompletního ovládání stěračů prostřednictvím volantu navíc řidiči dostávají spolehlivý a snadný přístup k nastavení stěračů. Včetně nastavení rychlosti, automatického režimu nebo kompletního vypnutí, jak informoval web NotaTeslaApp.

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Doporučujeme

20. 7. 2023 17:43
Re: Kdy naposledy
A je to vonku.
Diskutujúci si myslia, že majitelia Tesly riešia dojazd a podobné somariny. A oni profilovú fotku :-!
20. 7. 2023 15:07
Re: Kdy naposledy
Pořád jsem si říkal, že něco mi v autě chybí, ale nevěděl jsem, co to je. Jo vlastně, je to profilová fotka. Nechápu, jak můžu bez ní jezdit.
20. 7. 2023 10:37
Re: Re: Kdy naposledy
to by stálo za pokus :D :D :D

PS: Ferrari Roma Spider vyzerá super :yes:
20. 7. 2023 10:25
Re: Re: Kdy naposledy
Takze staci poslat foto motoroveho priestoru s v8 od ferrari? ;-D aky to maju mail?
20. 7. 2023 09:51
Re: Kdy naposledy
Pravda. Kamarát čo má Teslu si fotil nejaké veci u mňa v aute (napr v profilovú fotku v infotainmente). Že pošle na Teslu ako zlepšovák. Reagujú na podnety.
To sa u iných automobiliek nestane.