Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Golf GTI VII nafilmován při testování

Diskuze (47)
S modelem GTI se počítá i u sedmé generace Golfu. Volkswagen už intenzivně testuje technické novinky.

Sedmá generace Volskwagenu Golf se světu oficiálně ukáže na přelomu září a října v Paříži. Během následujícího půlroku až roku by mělo následovat i provedení GTI, které opět dostane přeplňovaný dvoulitrový motor.

Základní konstrukce nového GTI bude od základu nová – jak známo, sedmý Golf vzniká na modulární platformě MQB. V ní budou osazeny zážehové a vznětové motory nové generace, GTI ovšem zůstane věrno současnému čtyřválci EA888.

Motor s obchodním označením 2,0 TSI projde náležitou modernizací. Z technicky příbuzného 1,8 TSI nové generace převezme například duální vstřikování, variabilní zdvih ventilů nebo chlazené výfukové svody.

Z prestižních důvodů by měl narůst výkon – ze současných 155 kW (211 k) na 220 až 230 koní, tedy někam pod 170 kW. Díky dalším konstrukčním zásahům bude motor schopen podávat vyšší výkony než dnes. Proto i Golf R později dostane agregát EA888, v něm můžeme doufat ve stádo 300 koní (220 kW).

Nejnovější informací je, že elektronickou funkci XDS v nové generaci nahradí mechanický samosvorný diferenciál. A možná se chystá i GTI 4Motion se systémem Haldex, to je ale zatím čirá spekulace zahraničních médií.

Diskuze (47)
Avatar - JDM
15. 6. 2012 20:45
Re: EVOLUCE
samozřejmě je v tom nadsázka ale ne zas tak moc golfisti existují schází se závodí mezi sebou vylepšujou svoje golfy žijou prostě golfama těžko asi budeš takhle žít třeba ceedem :-)
Avatar - white label
15. 6. 2012 18:25
Re: EVOLUCE
Samozřejmě, že je v tom jistá nadsázka (myšleno pouze relativně), kdybys měl brát vše, co se tu v diskusích napíše doslova/úplně vážně, tak z toho zblázníš... >:-[]
Avatar - positivemind
15. 6. 2012 18:21
Re: EVOLUCE
Chápu, že se může říkat, že jezdíš golfa... ale žít stylem golfa, já furt nějak nevim. Spíš žiješ nějakým stylem a pak si koupíš golfa :)))
Avatar - white label
15. 6. 2012 16:24
Re: EVOLUCE
Jj, ještě bych dodal, že ho mohou předběhnout v některých "disciplínách", ale to jaký je v komplexu, to je oč tu běží...
Avatar - white label
15. 6. 2012 16:19
Re: EVOLUCE
To mi nevadí, můžou být ve finále klidně o něco větší, ale pro mě nemusi, raději o něco menší, než přehnaně velká, viz Passat CC (před face), nebo aktuální Ečko...