Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW New Beetle 2012: Silueta odhalena

Diskuze (5)

Nová generace retro-hatchbacku VW New Beetle přijde zřejmě až na podzim. Postupné odhalování ale začíná už nyní.

Volkswagen New Beetle je jedním z posledních vyráběných modelů, který využívá konstrukční základ čtvrté generace Golfu (platforma PQ34) – stylově pojatý retro-hacthback se prodává jen s mírnými facelifty od roku 1998. Letos se dočká nástupce a Volkswagen začal s jeho odhalováním.

A automobilka toho zatím příliš neodkryla. První propagační video ze světa hmyzu ukazuje nabroušeného černého brouka, který má stejný boční profil, jakým by se měla pyšnit karoserie nové generace. Z něj je patrné, že střecha přijde o svůj ryze zakulacený tvar – v horní části se narovná a zřejmě i prodlouží. To ostatně ukazují i dřívější špionážní snímky. Novinka se tím přiblíží svému legendárnímu předchůdci. Odhadujeme, že tato změna také zlepší prostor pro hlavy cestujících.

Nová generace dostane techniku Golfu VI. To znamená platformu PQ35 s rozvorem 2578 mm (+63 mm) a v Evropě moderní přímovstřikové přeplňované motory TSI a TDI CR. Američané dostanou čtyřválec 2,0 (85 kW), pětiválec 2,5 (125 kW) a turbodiesel 2,0 TDI (103 kW), které se montují do amerického Golfu a Jetty.

Datum premiéry zatím není jisté. Některé zdroje slibují už tuto neděli 6. února o přestávce amerického Super Bowl, další počítají s ženevským autosalonem za měsíc nebo s pozdějšími termíny, včetně listopadové Auto Show v Los Angeles. Do prodeje by se měl nový New Beetle dostat v závěru letošního roku jako modelový rok 2012.

Diskuze (5)
Avatar - Choochoo
4. 2. 2011 22:34
Re: Fakt to nekonci?
:yes:
4. 2. 2011 22:02
Fakt to nekonci?
:no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: Preco VW tento svet tak tresta :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Avatar - Hombre_71
4. 2. 2011 18:36
GTI, honem, pospěš
už se nemůžeme dočkat oslavné ódy na poslední reinkarnaci nesmrtelné legendy s dwojitým W na zakulaceném čumáku >:D
...jen už dopředu vím že to bude těžký, neforemný kus auta který půjde naprosto proti původní koncepci a záměru F.Porscheho (a jeho "vůdce" ;-) ) Navíc vyráběný někde v Mexiku pro obtloustlý Američanky a silikonový Bárbíny z Kalifornie
Avatar - Glaukos
4. 2. 2011 14:14
Re: To je šok!
:yes:
4. 2. 2011 13:30
To je šok!
Jsem překvapen asi tak jako když u John Deeru nalakují nový traktor nečekaně zelenou barvou >:D