Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vyzkouší si Fernando Alonso i Rallye Dakar?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Španělský závodník doposud vynikal pouze na hladkém asfaltu, ale nyní vyrazil i do terénu. V poušti Kalahari v jižní Africe testuje závodní vůz Toyota Hilux pro Rallye Dakar.

Fernando Alonso bude asi již navždy spojen především s monoposty F1, mezi nimiž se pohyboval od konce devadesátých let až do loňského roku, kdy se s nimi rozloučil.

Aktivním závodníkem ovšem zůstává i nadále, což nejlépe dokumentuje jeho angažmá u značky Toyota. Právě v jejích barvách se účastní šampionátu FIA WEC, v němž v loňském roce dosáhl jednoho z největších úspěchů své kariéry, když byl členem posádky vítězného vozu 24 hodin Le Mans.

Fernando Alonso se doposud v motoristickém sportu účastnil prakticky jen podniků na uzavřených závodních okruzích s monoposty s odkrytými koly a speciály pro vytrvalostní závody.

V loňském roce údajně zmínil, že si nedovede představit, že závodí v terénu. Po letošním vítězstvím ve čtyřiadvacetihodinovce v Daytoně měl Fernando Alonso v rozhovoru pro France 24 zmínit, že zvažuje možnost neomezovat se pouze na závody na uzavřených okruzích.

Nyní zde máme možný náznak toho, kam se Fernando Alonso může vydat v případě, že se rozhodne okusit závody i mimo hladký asfalt. V poušti Kalahari v jižní Africe testuje závodní vůz Toyota Hilux pro Rallye Dakar.

Po prvních jízdách s vítězným vozem z Rallye Dakar 2019 byl Fernando Alonso nadšen jeho schopnostmi a zároveň uvedl, že pro svou případnou účast v závodech mimo okruhy si musí být jist tím, že je skutečně konkurenceschopným pilotem s reálnou šancí patřit mezi špičku dané kategorie, resp. mezi vítěze.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme